Salzburg

salzburgerland-logo

Salzburgerland - Oostenrijk

De deelstaat Salzburg heeft een oppervlakte van 7.154 km². Hiervan behoort 805 km² tot het Nationaal Park Hohe Tauern. De hoofdstad is de gelijknamige stad Salzburg. Om verwarring tussen de stad en de deelstaat te voorkomen wordt de deelstaat ook wel Salzburgerland genoemd.

Het Salzburgerland grenst aan Duitsland, Italië en aan de deelstaten Opper-Oostenrijk, Stiermarken, Karinthië en Tirol. Salzburg ontleent zijn naam aan de zoutmijnen, die hier al in de oudheid ontgonnen werden.

Lees meer

Osttirol

Osttirol - Oostenrijk

De regio Osttirol (Oost-Tirol) is een gedeelte van de Oostenrijkse deelstaat Tirol, dat van de rest van Tirol wordt gescheiden door de deelstaat Salzburg en door Italiaans grondgebied. Osttirol heeft een oppervlakte van 2.020 km², hiervan behoort 611 km² tot het Nationaal Park Hohe Tauern. 

Osttirol heeft net als Karinthië een aangenaam klimaat door zijn ligging ten zuiden van het Tauernmassief. Met ongeveer 2.500 km wandelwegen is het een echt wandelparadijs in de zuidelijke Alpen. Ook in de winter heeft Osttirol veel te bieden. Er zijn 8 skigebieden met in totaal 350 km pisten en 400 km langlaufloipen.

Lees meer

Karinthië

Karinthië - Oostenrijk

Karinthië is de zuidelijkste deelstaat van Oostenrijk en heeft een totaal oppervlakte van 9.536 km2. Hiervan maakt “slechts” 420 km2 deel uit van het National Park Hohe Tauern. Karinthië grenst aan Italië, Slovenië en de deelstaten Tirol, Salzburg en Stiermarken.

Het is een van de populairste bestemmingen in Oostenrijk, dit komt vooral door het aangename, bijna mediterrane klimaat. Ook heeft Karinthië ruim 200 zwemmeren, de meeste van drinkwaterkwaliteit en wel tot 28 graden warm in de zomer.

Lees meer

Volg ons: