Langlaufen in Hohe Tauern - Salzburg

Pinzga loipe

Op de 100 km lange "hoofdader" van de Pinzga Loipe kun je - afhankelijk van de sneeuwconditie - van Krimml tot Taxenbach en weer terug langlaufen. Er is een aansluiting tot aan de Hintertalloipe in het dal van Fusch, waardoor langlauffans een langlaufnetwerk van meer dan 300 km tot hun beschikking hebben. De Pinzga loipe is onlangs onderscheiden met de hoogste score door de ADAC. 

Tauern loipe

Vijf bekende wintersportplaatsen van de Salzburger Sportwelt Amadé zijn via de 50 km lange Tauernloipe met elkaar verbonden. Dit traditionele langlaufloipennetwerk (meer dan 200 km) tussen Radstadt, Altenmarkt, Eben, Flachau en Wagrain is vanwege de veelzijdigheid zowel voor beginners als voor gevorderde langlaufers geschikt. 

Loipen op hoogte

Wanneer de sneeuwcondities in het dal teruglopen kan er nog steeds aan langlaufen worden gedaan op de hoge loipen. Enkele tips hiervoor zijn de Hochmoorloipe in Mittersill (23 km), de Höhenloipe in Hochkrimml (12 km), de Höhenloipe Hochbühel in het Rauriserdal (2 km – alleen geopend bij sneeuwgebrek in het dal) of de Sonnenloipe in Sportgastein (8 km).
Natuurlijk zijn deze loipen vanwege de schitterende vergezichten op de vele drieduizenders van het Hohe Tauern National Park ook bij genoeg sneeuw in het dal zeer de moeite waard.  

Overige loipen

Het Gasteinerdal biedt veel afwisselend langlaufplezier. De Himmelwandloipe, de golfloipe en de loipe in Böckstein zijn de mooiste langlaufloipen. Maar ook in het Rauriser dal en in het Groβarltal zijn mooie loipen te vinden.  Wanneer het meer van Zell am see bevroren is, kun je het netwerk van langlaufloipen in het Saalacherdal via het meer bereiken. De plaatsen Leogang, Saalfelden, Maria Alm, Maishofen, Viehhofen en Zell am See zijn via langlaufloipen met elkaar verbonden.

Volg ons: