Winterwandelen Hohe Tauern - Uitdagende routes

Kolm Saigurn - Rauriserdal

Deze wandeling langs het Rauriser oerwoud is een echte aanrader. Hij begint bij de parkeerplaats van het Alpengasthof Bodenhaus. Van hieruit leidt de goed geprepareerde wandelweg tot aan het daleinde Kolm Saigurn. Na ongeveer 2 uur te hebben gelopen, waarbij u 370 meter klimt, bereikt u het daleinde van het Rauriserdal. Hier kunt u even uitrusten bij één van de twee berghutten, het Ammererhof of het Naturfreundehaus. Vervolgens kunt u een slee huren en op die manier naar beneden glijden of naar beneden lopen.
Duur: ongeveer 2 uur tot aan het daleinde
Omkeermogelijkheden: Alpengasthof Bodenhaus, Ammererhof, Naturfreundehaus 

Neukirchen - Dürnbachtal

Vanaf Neukirchen am Großvenediger rijdt u met de auto over de Rossberg Panoramastraße naar Alpengasthof Rechtegg (1.253 m). Hier gaat u te voet verder in de richting van het Dürnbachtal. U loopt voorbij de kleine Taubenstein kapel, waar u een kijkje kunt nemen, naar de gezellige Steineralmhut (1.595 m).
Duur: ongeveer 1,5 uur
Omkeermogelijkheden: Alpengasthof Rechtegg, Steineralm 

Mittersill - Paβ Thurn

Voorbij het kasteel Mittersill volgt u de route Sonnenhang. Deze wandeling biedt u een prachtig uitzicht over het gehele Salzachtal van Oberpinzgau.
Duur: ongeveer 2 uur 

Mittersill - Mong Alm

Tijdens deze korte wandeling die u omhoog leidt naar de Mong Alm kunt u genieten van het uitzicht op Mittersill.
Duur: ongeveer 3 kwartier  

Saukaralm - Großarltal

Dit gebied is een echte aanrader voor liefhebbers van winterwandelen. De berghut ligt op een hoogte van 1.850 m en is bij mooi weer 4 tot 5 dagen per week geopend. Voor kinderen is het erg leuk om hier naar beneden te sleeën over de 11 km lange Forstweg.

Volg ons: