Tips voor het wandelen met kinderen

Tips bij het wandelen met kinderen

  • Zoek afwisselende routes uit. Lange, brede paden vervelen snel. Kies liever voor kronkelende (bos)paadjes of wandelwegen waarbij af en toe geklauterd moet worden. Laat kinderen ook vooral helpen met het zoeken naar de wegwijzers en het bekijken van de wandelkaart.
     
  • Wees eerlijk tegen kinderen over de duur van de wandeling. Zeg niet dat je er bijna bent als het eindpunt nog lang niet in zicht is. Kinderen worden graag serieus genomen en na afloop zijn ze meestal echt trots dat ze het hebben volgehouden.
     
  • Neem voldoende pauzes, vertrek vroeg zodat de kinderen aan het einde van de middag nog iets anders kunnen doen en ga ook af en toe een dag iets anders doen dan wandelen.
     
  • Stel duidelijke regels wanneer u met uw kinderen in de bergen wandelt. Verlies uw kinderen niet uit het oog en maak goede afspraken met ze. Leg ook uit waarom die afspraken zo belangrijk zijn. Bij het omhoog wandelen kunnen kinderen meestal het beste voorop lopen, wanneer u naar beneden loopt is het beter als ze achter een volwassene aan lopen.
Volg ons: