Skip to main content

Boek je sneeuwvakantie komend jaar naar Oostenrijk

Kies voor een voordelige, lastminute wintersport 2023, of maak alvast plannen voor een wintersportvakantie in het voorjaar van 2024. Kies je voor een reis naar de Franse Alpen, ga je dit jaar naar Zwitserland of wordt het toch Oostenrijk? Al jaren behoort Oostenrijk tot de meest geliefde wintersportbestemmingen onder Nederlandse huishoudens. Niet voor niets, daar het land je ontzettend veel te bieden heeft op het gebied van wintersport. Wist je dat ruim de helft van skiënd Nederland naar Oostenrijk komt? In dit artikel lees je meer over de redenen die Oostenrijk zo populair maken. 

Dit maakt wintersport in Oostenrijk zo leuk 

Met de keuze voor wintersport in Oostenrijk verzeker je jezelf van kilometerslange pistes, tal van knusse bergdorpjes en vanzelfsprekend voldoende mogelijkheden voor een sfeervolle après-ski met het gezin of de vriendengroep. Doordat de pistes zo divers en lang zijn, zie je iedere dag nieuwe dingen in de omgeving. Daarbij vind je hier pistes voor zowel de beginnende, als de meer ervaren wintersporter. Het maakt dat een wintersportvakantie naar Oostenrijk door iedereen leuk gevonden zal worden. Zelfs wanneer je niets met wintersport hebt, is het fijn vertoeven in de gemoedelijke bergplaatsjes. 

Populaire skigebieden in Oostenrijk zijn onder meer Saalbach, Gerlos en Westendorf. Ook Tirol wordt jaarlijks door duizenden Nederlanders bezocht in de wintermaanden. Naar welke van deze bestemmingen ben jij al eens op wintersport geweest? 

Boek je wintersportvakantie eenvoudig online 

Het boeken van een wintersportvakantie is tegenwoordig heel eenvoudig. Er zijn tal van websites waarop je de keuze hebt uit diverse bestemmingen binnen en buiten Oostenrijk. Je kiest hierbij tussen een reeds samengestelde vakantie en een vakantie die op maat gemaakt wordt, passend bij de specifieke wensen die je hebt. Boek de vakantie, pak je koffer in en stap in de auto om een ontspannen vakantie te laten beginnen! Wacht niet te lang met het boeken van wintersportvakanties, daar de accommodaties zeker in de schoolvakanties al snel erg vol zitten. 

Bij het reserveren van een accommodatie heb je de keuze uit hotels, appartementen en chalets. Het is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en de samenstelling van het reisgezelschap, welke van deze accommodaties het meest geschikt is. Over het algemeen zijn de accommodaties van hoge kwaliteit en van alle gemakken voorzien, wat ze tot de ideale uitvalsbasis maakt voor een ontspannen vakantie. Het geldt in het bijzonder voor de accommodaties die je via een online reisbureau boekt, zij kennen de omgeving vaak.