Skip to main content

Malta Hochalmstraße

Malta Hochalmstraße: route naar de hoogste stuwdam van oostenrijk: de Kölnbrein

Op een hoogte van 1.933 m ligt de hoogste stuwdam van Oostenrijk, de Kölnbrein-dam. De reis er naar toe, over de 14,4 km lange Malta Hochalmstraße met 6 rotstunnels en 9 haarspeldbochten is al een avontuur op zich. De talrijke watervallen langs de Malta Hochalmstraße verklaren waarom het Maltatal ook wel het "Dal van het vallende water" wordt genoemd. Bijzonder indrukwekkend zijn de "Malteiner Wasserspiele". Het water stroomt hier over verschillende rotsachtige treden in de diepte, tot het uiteindelijk de prachtige "blauwe bulten" ontmoet.

De weg wordt gedomineerd door rotstunnels en scherpe bochten, waardoor de rit zowel voor auto- als motorrijders erg interessant is. Op de smalste punten zorgen twee verkeerslichten voor de veiligheid. U kunt uw auto parkeren op de parkeerplaats aan het einde van de Malta Hochalmstraße, vanwaar u gemakkelijk naar andere bezienswaardigheden kunt lopen.

  • malta hochalmstrasse

Kölnbreinsperre: de grootste stuwdam van Oostenrijk

Met een hoogte van 200 m en een breedte van 626 m is de Kölnbreinsperre de grootste stuwdam van Oostenrijk. Achter de stuwdam accumuleert tijdens piekmomenten 200 miljoen m3 water, wat een badkuip voor 1,4 miljard mensen (20% van de wereldbevolking) zou kunnen vullen. Dagelijks worden er bij 2500 meetpunten technische waarden gecontroleerd. Tijdens een rondleiding over de dam heeft u de mogelijkheid om meer te leren over energieopwekking en om het interieur van de stuwdam te bekijken. De rondleidingen vinden elk uur (van 10:00 tot 17:00 uur) plaats en duren ongeveer een uur. Startpunt is de winkel in het Berghotel Malta.

Airwalk Bella Vista voor durfals: prachtig uitzicht over de Hohe Tauern

Deze gelegenheid krijgt u zelden: op een glazen oppervlak staan, met 200 m vrij zicht op de afgrond beneden u en rondom een adembenemend uitzicht op het hoogalpiene landschap van de Hohe Tauern. Op de Airwalk ervaart u de architectuur van de Kölnbreinsperre in al zijn facetten. De muur van de stuwdam steekt boven uw hoofd uit en u ziet 2 miljoen m3 beton.

Praktische zaken Malta Hochalmstraße

  • Openingstijden: begin mei t/m einde oktober, dagelijks van 7 - 18 uur
  • Toegangsweg: neem op de A10 afslag Gmünd (130) richting Gmünd / Maltatal. Volg de weg langs de Maltatal Landstrasse via Fischertratten en Brandstatt naar de tolpoort van de Malta Hochalmstraße. Ga vervolgens verder op de Malta Hochalmstraße naar de Kölnbreinspeicher en Berghotel Malta
  • Adres: Mautstelle Malta Hochalmstraße, Brandstatt 36, 9854 Brandstatt
  • Kosten: € 20 voor een personenauto, gratis met de Kärnten Card. € 7,50 per persoon voor een rondleiding door de stuwdam.

Malta Hochalmstraße - Kölnbreinsperre