Skip to main content

Zomer rodelen in Oostenrijk

De 4 leukste zomerrodelbanen in Oostenrijk - Hohe Tauern

De Maisiflitzer in Kaprun was de eerste "Alpenachtbaan" (alpinecoaster) van het Salzburgerland. De baan heeft een lengte van 1300 meter en de afdaling duurt ongeveer 12 minuten. Kinderen vanaf 3 jaar zijn welkom, indien ze samen met een volwassene afdalen. De maximale snelheid bedraagt 40 km/u maar dit kun je zelf bepalen. Op sommige plekken bevind je je 11 meter boven de grond. De start & finish zijn te vinden bij de parkeerplaats Schaufelberg.

De Arena Coaster ligt direct naast het dalstation in Zell am Ziller en is het hele jaar geopend. Het traject is 1450 meter lang en loopt tot 9 meter boven de grond. Met diverse loopings, steile bochten en jumps is deze rodelbaan een leuke attractie. Een 360°-looping en een 540°-looping maken de rit extra spannend.

Ervaar een spannende rit op een van de meest spectaculaire en langste alpine coasters van de wereld! Door groene bossen, met veel golven, bochten en lussen om de adrenaline te verhogen. Een afdaling op het 2,7 km lange traject duurt tussen de 6 en 10 minuten. Kinderen jonger dan 8 jaar moeten worden begeleid door een volwassene. Geopend van mei tot oktober en van kerst tot half maart. Om de start van de Osttirodler te bereiken kun je de Hochstein skilift nemen of een 45 minuten durende wandeling maken.
Met de rodellift ga je omhoog naar de start van een unieke rodelbaan in Salzburg. De rodelbaan is 1100m lang en bij goed weer het hele jaar geopend, zowel overdag als 's avonds. Onderweg moet je de slee door 5 loops en 2 jumps sturen. De baan ligt maximaal 9m van de grond af en de snelste sbelheid ooit gemeten is 42 km/u. Kinderen langer dan 1.25 meter kunnen zelf in een slee plaatsnemen, daaronder moeten ze onder begeleiding zijn van een volwassene.