Skip to main content

Wildpark Ferleiten

Wildpark Ferleiten - dierentuin in de Alpen

Wildpark Ferleiten is een kleine dierentuin midden in het National Park Hohe Tauern met meer dan 200 verschillende dieren die voorkomen in de Alpen. Het wildpark ligt direct aan de Groβglocknerstraβe, vlak voor de tol kassa. Er is tevens een kinderboerderij waar kinderen de dieren kunnen aaien.

Het National Park Hohe Tauern herbergt ongeveer 10.000 diersoorten, waarvan bezoekers er maar enkele in het wild zullen zien. Als je door het nationale park rijdt, wandelt of fietst zul je het unieke landschap waarnemen en genieten van de natuur, de "wilde" dieren blijven echter meestal verborgen voor de bezoekers. Daarom is het Wild & Adventure Park Ferleiten de moeite van een bezoekje waard. 

Het 15-hectare grote dierenpark met meer dan 200 dieren uit het Alpengebied, zoals roofvogels, wolven, lynxen, beren, "murmeltiere" en meer is een leuke bestemming voor jong en oud! Hier heeft u de gelegenheid om de dieren in hun natuurlijke omgeving van dichtbij te bekijken en te fotograferen.

Een rondgang door het park duurt ongeveer een uur. Alle paden zijn geschikt voor kinderwagens en rolstoelen. Er zijn verschillende uitkijktorens en wetenswaardigheden over de lokale dieren en planten worden via informatieborden beschikbaar gemaakt. Op verzoek worden er rondleidingen aangeboden.

Bij de dierentuin hoort een speeltuin met meer dan 40 speeltoestellen, een klein paradijs voor kinderen en tieners. Sommige speeltoestellen zijn gratis en degenen die op elektriciteit rijden, kosten € 0,50 of € 1. Ouders kunnen hun kinderen in de gaten houden vanaf het terras van het restaurant.

National Park Hohe Tauern "Leven onder water"

Het paviljoen van het National Park met daarin de tentoonstelling "Leven onder water" werd geopend in 2011. De interactieve parktentoonstelling met bioscoop neemt u mee onder het wateroppervlakte van de bergmeren en bergstromen en toont onvoorstelbare dingen uit het leven onderwater.

Voor de kleine bezoekers: onderzoek en ontdek in het paviljoen van het Nationaal Park het leven in de beken en vijvers van het wildpark. Gewapend met microscoop en schepnet, wordt samen met een boswachter het onderwaterleven verkend.

Wildpark Ferleiten

murmeltier