Skip to main content

Mineralenmuseum

Mineralenmuseum in Wald in Pinzgau

Het mineralenmuseum in Wald werd opgericht door Kurt Nowak, een gedreven mineralenverzamelaar. In het museum worden mineralen uit het Salzburgse gedeelte van het Nationale Park Hohe Tauern tentoongesteld, maar tussen de honderden geëxposeerde stukken bevinden zich ook een paar mineralen uit het Zillertal. Om een overzicht te creëren, zijn de mineralen gesorteerd op het dal waar ze vandaan komen.

Naast de zich nog steeds uitbreidende mineralenverzameling van Kurt Nowak, vindt u in het mineralenmuseum in Wald ook illustraties van de landschappen waar de vondst is gedaan en informatie over de soms gevaarlijke zoektocht naar kristal.

Sinds 1991 heeft Kurt Nowak de meeste van zijn vondsten beschikbaar gesteld aan het publiek in zijn privémuseum. Hier staan ​​esthetische aspecten op de voorgrond. De specialiteit van dit museum is de presentatie van hele minerale gemeenschappen (Paragenese) uit de Hohe Tauern en uitstekende vondsten uit het naburige Zillertal, evenals de beschrijving van de individuele vondsten met fotodocumentatie.
De getoonde stukken werden van 1974 tot heden gevonden door Kurt Nowak zelf (deels in samenwerking met partners). Het museum is uitsluitend gefinancierd door de aankopen van vele minerale vrienden.

Mineralenmuseum Hohe Tauern

© Robert Lochner