Skip to main content

Mallnitz

Vakantie Mallnitz (Oostenrijk)

Midden in het Nationalpark Hohe Tauern ligt het dorpje Mallnitz. Het ligt in het Mölltal, tegen de grens tussen Karinthië en Salzburg aan. Mallnitz is vooral bekend om de Tauernschleuse (Tauernspoortunnel). Deze verbindt Böckstein met Mallnitz en is een alternatief voor de drukke snelweg A10. In Mallnitz vindt u ook een informatiecentrum van het Nationaal Park Hohe Tauern.

In de zomer is Mallnitz een paradijs voor wandelaars, fietsers en mountainbikers. Een aanrader is de wandeling vanuit het centrum van Mallnitz over de Auernig. Door de centrale ligging kun je de rotsachtige top van de Auernig met het grote Gipfelkreuz niet missen vanuit Mallnitz. Ook het naburige Seebachtal en de culturele wandeling Romeinse wegen door het Tauerntal zijn de moeite waard.

Mallnitz heeft geen eigen skilift, maar ligt vlakbij haar 'eigen skigebied' Ankogel. Ook skigebied Mölltaler gletsjer ligt dichtbij. Beide skigebieden zijn pas geopend in de jaren 70, waardoor het toerisme hier pas laat op gang is gekomen.

Informatie over Mallnitz