Skip to main content

Malta

Vakantie Malta (Oostenrijk)

In het Maltatal, het dal met de meeste en mooiste watervallen van heel Oostenrijk - waaronder de hoogste waterval van Karinthië, de Gößfälle - ligt het dorpje Malta. Het Maltatal wordt ook wel het 'dal van het vallende water' genoemd. Ingebed tussen de Nationale Parken Hohe Tauern en Nockberge wordt het dal in het noorden afgeschermd door de Alpenhauptkamm en in het zuiden gunstig beïnvloed door de Middellandse Zee. Malta ligt aan een rivier op 834 meter hoogte en heeft 2.120 inwoners.

Het Maltatal is een eldorado voor wandelaars, bergbeklimmers en natuurliefhebbers. Van wandelingen voor het hele gezin op de Maltaberg tot alpine beklimmingen op één van de Drieduizenders: er liggen meer dan 300km wandelpaden klaar om ontdekt te worden. Er zijn ook paden speciaal voor wandelwagens en rolstoelen. Malta is een zeer geschikte omgeving voor families met kinderen.

De Kölnbreinsperre, de hoogste stuwdam van Europa, is ook te bezichtigen in het dal. De 14 km lange hochalpenstrasse Maltatal brengt u er naar toe. Geniet van het adembenemende uitzicht op de airwalk. Er zijn 3 water reservoiren, het Gößkar-, Galgenbichl- en Kölnbreinbreservoir. 

Malta is een echt zomerdorp, in de omgeving van Malta zijn geen skiliften. De meest dichtbij gelegen liften zijn in het plaatsje Katschberg op 25 km.

Informatie over Malta

  • Provincie: Karinthië
  • District: Spittal an der Drau
  • Afstand vanaf Utrecht: 1060 km
  • Inwoners: 2120
  • Aantal toeristenbedden: 970
  • Hoogte: 843 m