Prägraten am Großvenediger

Vakantie Prägraten am Großvenediger (Oostenrijk)

Prägraten bevindt zich in het hart van National Park Hohe Tauern, aan de voet van de berg Großvenediger. Het ligt op 1.312 m hoogte aan het einde van het Virgental en heeft zo’n 1.300 inwoners. Prägraten am Großvenediger is erin geslaagd de authentieke sfeer van een Oostenrijks bergdorp te bewaren. Het dorpsbeeld wordt bepaald door vele markante huizen uit de 17e en 18e eeuw.

Prägraten am Großvenediger in de zomer

In de zomer is Prägraten am Großvenediger een echt wandelgebied. In het dorp starten 27 wandelroutes, variërend in moeilijkheidsgraad, die u de mogelijkheid bieden om optimaal te genieten van het uitzicht over 9 mooie dalen en maar liefst 50 bergtoppen boven de 3.000 meter. Een aanrader is de wandeling Umbaltal - Klarahütte.

Ook mountainbikers kunnen in Prägraten goed terecht. Enkele noemenswaardige routes: de routes naar de Boden Alm, de Johannishütte of de route van Bichl (Prägraten) naar de Stabanthütte.

Prägraten am Großvenediger in de winter

Met twee skigebieden op korte afstand heb je in Prägraten enorm veel mogelijkheden. Het locale skigebied is dan weliswaar klein, maar uitermate geschikt voor beginners en families met kinderen. Wintersporters die meer pisten willen verkennen kunnen ook terecht in skigebied Groβglockner resort Kals-Matrei, dat vlakbij ligt. Bovendien zijn er 25 kilometer winterwandelwegen, een (overdekte) schaatsbaan en een rodelbaan in Prägraten am Großvenediger. Prägraten am Großvenediger is bovendien bij uitstek geschikt voor langlaufen. De standaardloipe is ongeveer 20 km lang en leidt u naar Hinterbichl.

Weer Prägraten am Großvenediger (Karinthië)

Informatie over Prägraten am Großvenediger

Bergfreunde
AlpenReizen
koop-wandelspullen