Großglockner Hochalpenstraße

Prachtige panorama's, hoge bergen

De Großglockner Hochalpenstraße is één van de mooiste bergwegen ter wereld en zeker de moeite waard om te bezichtigen. Deze panoramische tolweg verbindt de deelstaat Salzburg met Karinthië. De 47,8 km lange weg leidt middenin het Hohe Tauern National Park naar de hoogste berg van Oostenrijk, de Großglockner (3.798m) en zijn gletsjer, de Pasterze. De Pasterzegletsjer is wel 10 km lang en heeft een oppervlakte van bijna 20 km2.

De Großglockner Alpenstraße voert je door een wild en rotsachtig landschap. Maar liefst 36  haarspeldbochten zorgen ervoor dat je uiteindelijk tot een hoogte van 2.504 meter stijgt. Tijdens de rit wordt je getrakteerd op adembenemende uitzichten. Ook kun je genieten van de aanblik van enkele honderden bergtoppen van boven de 3.000 meter.
De hoogste bergen langs de weg zijn de Großglockner (3798 m), de Sonnenwelleck (3261 m), de Johannisberg (3460 m), de Fuscherkarkopf (3331 m), de Hohe Dock (3348 m), de Großes Wiesbachhorn (3564 m)en de Hoher Tenn (3368 m). 

grossglockner_hochalpenstrasse

Onderweg op de Großglockner Alpenstraße kun je eventueel stoppen bij verschillende uitzichtplaatsen en informatiepunten. Voor kinderen zijn er speeltuintjes en ook is het mogelijk om in echte sneeuw te spelen. Er zijn tevens 2 kabelbanen die je de mogelijkheid bieden om nog meer van de mooie omgeving te bekijken.

Ook naar de Großglockner Hochalpenstraße?

Tot slot enkele zaken om rekening mee te houden:

  • Er moet tol betaald worden
  • De weg is alleen open tussen mei en november
  • In het hoogseizoen is het vanwege de drukte vaak niet mogelijk om met je eigen auto helemaal door te rijden tot de Kaiser-Franz-Josefs-Höhe. In dit geval kun je de auto parkeren en met de gratis bus het laatste stuk van de weg afleggen.

Voor meer informatie over de Großglockner Hochalpenstraße: www.grossglockner.at

Volg ons: