Skip to main content

Skigebieden Oostenrijk

In de Oostenrijkse Alpen vind je de mooiste skigebieden van Oostenrijk.

Wintersport in Oostenrijk is een unieke ervaring. In de Hohe Tauern vind je de mooiste skigebieden van Oostenrijk. Je kunt vanaf de pistes direct de authentieke dorpjes in skiën voor een heerlijke lunch en gezellige après-ski.

In Oostenrijk heb je meer sneeuwzekerheid dan in andere landen door de lagere temperaturen en moderne faciliteiten, terwijl je tijdens het wintersporten kunt genieten van de prachtige uitzichten over de besneeuwde bergtoppen en dalen. Maar met name de heerlijke Oostenrijkse authentieke cultuur maakt een wintersportvakantie in de skigebieden van Oostenrijk onvergetelijk.

Oostenrijk investeert actief in wintersportfaciliteiten. Daardoor kun je moderne faciliteiten verwachten. De skigebieden in Oostenrijk zijn goed bereikbaar, maar beschikken ook over uitstekende onderlinge verbindingen. Daardoor is de keuze aan pistes die je kunt ontdekken in veel skigebieden heel erg groot. Dat betekent dus elke dag andere pistes.
Het is daarom niet verrassend dat de skigebieden in Oostenrijk ontzettend populair zijn onder Nederlandse wintersporters.

We geven u hier een lijst met enkele van de grootste skigebieden van Oostenrijk, waarvan er veel (gedeeltelijk) in het Hohe Tauern gebied liggen.

Solden

Solden is een skigebied in de regio Tirol, gelegen in het Ötztal, rondom het dorp Solden. Het is een modern skigebied met uitstekende faciliteiten en diverse mogelijkheden, waaronder de vele après-skimogelijkheden. Je vindt er meer dan 147 kilometer aan pistes, maar daarnaast ook vele andere wintersportfaciliteiten.