Skip to main content

Roofvogelshow Rauris

Het Rauriserdal is een ideaal leefgebied voor talrijke roofvogels. Zo wordt bijvoorbeeld de Vale Gier hier regelmatig gezien. De roofvogelshow in Rauris maakt het mogelijk om de roofvogels die huizen in het National Park Hohe Tauern van dichtbij te bekijken. 

De Roofvogelwacht in Rauris ligt op de Hochalm (1780 m) vlakbij het bergstation van de Rauriser Hochalmbahnen. Het duurt met de kabelbaan maar een paar minuten,  de wandeltijd vanaf het dalstation is ongeveer 2,5 uur.

De dagelijkse trainingen zijn een ideale gelegenheid om iets over de biologie, het gedrag en de habitat van de roofvogels te leren. Tijdens de show komen valken, adelaars, grote uilen en buizerds voorbij.

Roofvogels zijn fascinerend

Het is bijzonder om meesstal schuwe uilen en andere roofvogels in actie te zien, tegen de indrukwekkende achtergrond van het nationale park Hohe Tauern. Het gedrag en de gewoonten van deze dieren, waarvan sommige bedreigd zijn, worden in de ongeveer 40 minuten durende demonstratie uitvoerig toegelicht. Tegelijkertijd kunnen de roofvogels bewonderd worden tijdens hun dagelijkse vrije vluchten.

Roofvogelshow Rauris Hochalm