Skip to main content

Zillertal Arena

Skigebied Zillertal Arena behoort tot de top vijf van Oostenrijks grootste aaneengesloten skigebieden. U vindt hier bijna 180 km pistes in een zeer gevarieerd skigebied. Hemelsbreed is het skigebied bijna 20 km lang. Het verbindt Zell am Ziller en Gerlos in Tirol met Königsleiten en Hochkrimml in het Salzburgerland. Door de hoge ligging van het gebied is het zeer sneeuwzeker en kunt u er tot laat in het seizoen skiën. Voor beginnende skiërs zijn er veel blauwe pistes, voor de gevorderde wintersporters zijn de pistes van de Königsleitenspitze (2.315m) een echte aanrader. 

Bij veel Nederlanders is dit skigebied favoriet, er zijn daarom ook veel Nederlandse skileraren. De populariteit van de Zillertal Arena is echter ook een nadeel: het kan vooral tijdens de vakanties erg druk zijn. Ondanks enorme investeringen in nieuwe liften kan het aan het begin van de dag lang wachten zijn. Op verbindingspistes levert de drukte soms zelfs gevaarlijke situaties op. Ook is het maken van tochten niet ideaal omdat je met drukke en lange verbindingsstukken en -liften te maken hebt. Wie de hele Zillertal Arena wil doorkruisen zal daar in het hoogseizoen, ondanks de moderne liften, genoeg tijd voor moeten uittrekken.

Plaatsen in skigebied Zillertal Arena

Het pistenetwerk van de Zillertal Arena verbindt de plaatsen Zell am Ziller, Gerlos, WaldKönigsleiten en Krimml met elkaar. Zell am Ziller (575m) is vooral geschikt voor gezinnen met kinderen die hier relatief voordelig van hun wintersportvakantie kunnen genieten. Gerlos (1.246 m) is een levendig dorp met een bruisend apres-ski aanbod. Wald-Königsleiten (900 – 1.600 m) is door zijn hoge ligging de favoriete plaats van de echte winterfreaks. Krimml (1.076 m) tenslotte, is geen echt wintersportdorp. De skigebieden liggen eigenlijk te ver weg (zo’n 8 km) en meestal wordt ervoor gekozen om in Hochkrimml accommodatie te zoeken. Het is dus wel een aanrader voor mensen die liever een rustige verblijfplaats hebben tijdens hun wintersportvakantie.

Skipas Zillertal Arena

In de Zillertal Arena wordt gebruik gemaakt van de Zillertaler Super Skipass. Deze Superskipass is geldig in Zillertal 3000, Zillertal Arena, Hochzillertal-Hochfügen, Fügen-Spieljoch en Hintertux gletsjer. Kortom, skiën in alle skigebieden van het Zillertal met één skipas. Skipassen tot 1,5 dag zijn echter alleen geldig in een individueel skigebied in het Zillertal.

Rodelen Zillertal Arena

Rodelen kan op verschillende plekken in de Zillertal Arena. Bij Hainzenberg bevindt zich de langste rodelbaan van het Zillertal. Deze verlichte rodelbaan is maar liefst 7 km lang. Verder is er in het Krummbachtal een 2 km lange verlichte rodelbaan. Bij Krimml/Hochkrimml is ook een rodelbaan van 2,2 km, welke tot 22:30 uur geopend is. Voor kinderen is de korte (ca. 200m lange) rodelbaan bij Finkenhof ideaal.

Snowboarden in de Zillertal Arena

Voor snowboarders zijn er genoeg uitdagingen te vinden in de Zillertal Arena. Zo staat Gerlos in de top tien van Oostenrijk vanwege de prachtige mogelijkheden: buckels, jumpen over obstakels en een mega halfpipe. Verder zijn de tiefschneehellingen op de Kaupans sportbaan, de wilde Krimml en de Kreuzjoch echte aanraders voor snowboarders.

Zillertal Arena

  • Hoogste punt: 2500m
  • Laagste punt: 580m
  • Totaal km pistes: 143km
  • Blauwe pistes: 43km
  • Rode pistes: 89km
  • Zwarte pistes: 11km
  • Gondelliften: 13
  • Stoeltjesliften: 21
  • Sleepliften: 18

Webcams Zillertal Arena

Königsleiten - Hochkrimml - 1470 m

Zell am Ziller / Kreuzwiese - 1900 m

Gerlos / Speicherteich Latschensee - 2000 m