Zillertal Arena

Skigebied Zillertal Arena behoort tot de top vijf van Oostenrijks grootste aaneengesloten skigebieden. U vindt hier bijna 180 km pistes in een zeer gevarieerd skigebied. Hemelsbreed is het skigebied bijna 20 km lang. Het verbindt Zell am Ziller en Gerlos in Tirol met Königsleiten en Hochkrimml in het Salzburgerland. Door de hoge ligging van het gebied is het  zeer sneeuwzeker en kunt u er tot laat in het seizoen skiën.Voor beginnende skiërs zijn er veel blauwe pistes, voor de gevorderde wintersporters zijn de pistes van de Königsleitenspitze (2.315m) een echte aanrader.  

zillertal arena skigebied2

Zillertal Arena (1.309 – 2.500 m) samengevat: 

Zwarte pistes 12 km Sleepliften 21
Rode pistes 124 km Stoeltjesliften 29
Blauwe pistes 41 km Cabineliften 6
Totaal 177 km Langlaufloipen 150 km

Snowboarden in de Zillertal Arena

Voor snowboarders zijn er genoeg uitdagingen te vinden in de Zillertal Arena. Zo staat Gerlos in de top tien van Oostenrijk vanwege de prachtige mogelijkheden: buckels, jumpen over obstakels en een mega halfpipe. Verder zijn de tiefschneehellingen op de Kaupans sportbaan, de wilde Krimml en de Kreuzjoch echte aanraders voor snowboarders. 

Rodelen Zillertal Arena

Rodelen kan op verschillende plekken in de Zillertal Arena. Bij Hainzenberg bevindt zich de langste rodelbaan van het Zillertal. Deze verlichte rodelbaan is maar liefst 7 km lang. Verder is er in het Krummbachtal een 2 km lange verlichte rodelbaan. Bij Krimml/Hochkrimml is ook een rodelbaan van 2,2 km, welke tot 22:30 uur geopend is. Voor kinderen is de korte (ca. 200m lange) rodelbaan bij Finkenhof ideaal.  

Plaatsen in de Zillertal Arena

Het pistenetwerk van de Zillertal Arena verbindt de plaatsen Zell am Ziller, Gerlos, WaldKönigsleiten en Krimml met elkaar. Zell am Ziller (575m) is vooral geschikt voor gezinnen met kinderen die hier relatief voordelig van hun wintersportvakantie kunnen genieten. Gerlos (1.246 m) is een levendig dorp met een bruisend apres-ski aanbod. Wald-Königsleiten (900 – 1.600 m) is door zijn hoge ligging de favoriete plaats van de echte winterfreaks. Krimml (1.076 m) tenslotte, is geen echt wintersportdorp. De skigebieden liggen eigenlijk te ver weg (zo’n 8 km) en meestal wordt ervoor gekozen om in Hochkrimml accommodatie te zoeken. Het is dus wel een aanrader voor mensen die liever een rustige verblijfplaats hebben tijdens hun wintersportvakantie.

Skipas Zillertal Arena

In de Zillertal Arena wordt gebruik gemaakt van de Zillertaler Super Skipass en de Zillertal Arena Skipas. Met deze kaarten heeft u toegang tot alle liften in de Zillertal Arena. De Zillertal Arena Skipass en de Zillertaler Superskipass gelden beiden ook in de Ski Arena Wildkogel in Neukirchen/Brambergen.  Voor meer informatie over skigebied Zillertal Arena: www.zillertalarena.at

Volg ons: