Skip to main content

Ankogel – Mallnitz

Skigebied Ankogel – Mallnitz ligt midden in het National Park Hohe Tauern. Het is het jongste en meest hooggelegen skigebied van Karinthië. Ankogel – Mallnitz heeft buitengewoon brede pistes van verschillende moeilijkheidsgraden. Het is een bijzonder mooi gebied, alleen bij harde wind is het oppassen, dan wordt het snel onaangenaam koud. De langste afdaling in dit skigebied overbrugt een behoorlijk hoogteverschil van maar liefst 1300 meter.

Skigebied Ankogel – Mallnitz bestaat eigenlijk uit 3 deelgebieden. Het dichtstbijzijnde skigebied is de Hausler Alm (1.872m). Dit is een klein en relatief laag gelegen gebied. Aan de andere kant van het dorp ligt de Ankogelbahn. Hoogtepunt van het skigebied is echter de Mölltaler Gletscher. Deze is toegankelijk via de langste (4,8 km) ondergrondse kabelbaan ter wereld.

Mallnitz

Het idyllische plaatsje Mallnitz ligt op ca. 1.200 m aan de voet van de Ankogel (3.246 m) in een klein zijdal van het Mölltal. Naast het prachtige landschap trekt ook de zuivere berglucht talrijke bezoekers aan. Met zijn charme en landelijke karakter is Mallnitz vooral een ideaal vakantieoord voor families.

Skipas Ankogel – Mallnitz

Er zijn twee skipassen beschikbaar voor skigebied Ankogel – Mallnitz. De skipas Ski Hit is behalve op de Mölltaler-gletsjer en in het Ankogel-skigebied ook geldig in de gebieden van Matrei en Kals, Heiligenblut, Lienz, St. Jakob, Obertilliach en Kartitsch. Tussen Sillian, Obertilliach en Kartitsch rijdt een skibus. Al deze gebieden bieden tezamen meer dan 170 kilometer aan pistes. U kunt er ook voor kiezen om een Topskipass Kärnten-Osttirol aan te schaffen. Deze skipas geeft toegang tot alle pistes van Karinthië, verspreid over maar liefst 34 skigebieden.   

Extra's van skigebied Ankogel – Mallnitz

Midden in het skigebied, op 2.800 meter, vindt u het imposante panoramarestaurant "Eissee". Via een glazen façade kunt u een kijkje nemen in de gletsjerwereld.

  • Voor langlaufers zijn er verschillende loipes te vinden met een totale lengte van maar liefst 85 kilometer. In het Tauerntal ligt een mooie route, dit is een middelzware loipe van 7 km lang.
  • Voor snowboarders is er natuurlijk het freeriden in de tiefschnee. De ruim aangelegde brede en rustige pistes lenen zich hier uitstekend voor. Er zijn bovendien 2 funparks voor snowboarders. 

Skigebied Ankogel – Mallnitz

  • Hoogste punt: 2636m
  • Laagste punt: 1287m
  • Totaal km pistes: 12km
  • Blauwe pistes: 2km
  • Rode pistes: 5km
  • Zwarte pistes: 5km
  • Gondelliften: 2
  • Sleepliften: 3