Skip to main content

Neukirchen am Großvenediger

Vakantie Neukirchen am Großvenediger (Oostenrijk)

Het gemoedelijke vakantiedorpje Neukirchen am Groβvenediger ligt op een hoogte van 858 m, aan de voet van de Großvenediger tussen het nationale park de Hohe Tauern en de Kitzbüheler Alpen in. In deze regio wordt duurzaam toerisme gepromoot, ter bescherming van het klimaat en de prachtige natuur. Neukirchen is een leuke stad met smalle, gezellige straatjes. Ondanks de kleine omvang van het plaatsje is er genoeg te beleven. Het is een leuk gebied voor families met kinderen met diverse bezienswaardigheden zoals de hoogste berg van Salzburg, de Großvenediger (3666m) en de Untersulzbachwaterval met de showmijn Hochfeld. Ook de nabijgelegen Krimml watervallen zijn zeker een bezoekje waard.

Neukirchen am Groβvenediger in de zomer

Rond Neukirchen am Grossvenediger kun je heerlijk wandelen. Er gaan uren voorbij zonder dat je ook maar iemand tegenkomt. Neukirchen am Großvenediger in Oberpinzgau is omgeven door indrukwekkende bergen zoals de Frühmesser en de Wildkogel dus de uitzichten zijn er prachtig. Alleen al rond de Wildkogelbahn (6-persoons gondel), die u op 2100 m brengt, zijn tientallen wandelingen uitgezet. Andere mooie wandelingen in de omgeving zijn o.a. te vinden in het Habachtal, het Obersulzbachtal en het Untersulzbachtal. Wat je zeker niet moet nalaten is een ritje in de mountaincarts bij Bramberg.

Neukirchen am Groβvenediger in de winter

Het skigebied bij Neukirchen, de Wildkogel-Arena, is knus en gezellig en uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen. Het ligt op de flanken van de 2225 meter hoge Wildkogel. Het is een veelzijdig skigebied met voornamelijk brede afdalingen, die nooit heel lastig worden. De Wildkogel-Arena heeft in totaal 75 kilometer aan pistes, 45 kilometer aan loipes, en een kunstijsbaan (in het centrum). Een aanrader is de 14 kilometer lange (verlichte) rodelbaan in het buurdorp Bramberg am Wildkogel. Ook in de winter is wandelen goed mogelijk. Er lopen verschillende leuke wandelroutes rond het dorp en er is een winterwandelroute van het bergstation van de Wildkogelbahn naar het bergstation van de Smaragdbahn. De route die loopt vanaf Alpengasthof Rechtegg naar het Dürnbachtal is een echte aanrader.

Informatie over Neukirchen am Großvenediger