Skip to main content

Tips vakantie Oostenrijk

Geniet van een heerlijke vakantie in Oostenrijk!

Oostenrijk is het land van de Oostenrijkse Alpen, indrukwekkende bergketens, gletsjers, pittoreske dalen, Tirol, frisse berglucht, Mozart, klassiek Wenen, ongerepte natuur, de schnitzel en natuurlijk van de Oostenrijkse Gemütlichkeit. Maar vergeet niet het prachtige Salzburg, de Oostenrijkse wijnen in Burgenland en het Mediterrane gevoel van Karinthië. Oostenrijk is een ontzettend veelzijdig land.

Ga jij op vakantie naar Oostenrijk? De volgende informatie zal je helpen bij het plannen van een onvergetelijke vakantie.

Adembenemende Oostenrijkse Alpen

De Oostenrijkse Alpen zijn schilderachtig mooi. Je kunt er in de zomer genieten van het wandelen, fietsen of bergbeklimmen, in een heerlijk klimaat. Geniet van de groene bergen, de heerlijke kazen en de aardige bevolking.

In de winter is Oostenrijk onder Nederlanders een populaire wintersportbestemming. De sneeuwzekerheid is natuurlijk een vereiste voor veel wintersporters voor een wintervakantie in Oostenrijk. De moderne faciliteiten en de gezellige dorpjes maken het een heerlijke winterse vakantie in Oostenrijk. En de Oostenrijkse cultuur en Gemütlichkeit zijn de kers op de taart.

Indrukwekkende natuur en cultuur

Maar Oostenrijk is meer dan de Alpen. De schilderachtige dalen en helderblauwe meren lijken het decor van de composities van Mozart.

Je proeft de rijke Oostenrijkse cultuur ook in de steden. De monumentale gebouwen, opera’s en paleizen van Wenen laten de rijke historie zien van deze hoofdstad van het Habsburgse Rijk. Wenen is de hoofdstad van de klassieke muziek, en de muziek hoor je nog weerklinken in de straten. De stenen spelen nog de wereldberoemde composities. Droom weg terwijl je wandelt door deze prachtige stad. En geniet van een Apfelstrudel of een Wiener schnitzel.

Innsbruck is de hoofdstad van Tirol, en daarmee de hoofdstad van de Oostenrijkse Alpen. Mozart is geboren in Salzburg, wat net zo pittoreske is als Wenen, maar vlakbij de bergen en meren.
Oostenrijk ademt tradities en cultuur, maar is tegelijkertijd een modern land. De bevolking is er vriendelijk, de dorpjes lieflijk en het eten traditioneel en heerlijk.

Een vakantie in Oostenrijk

Oostenrijk is een ontzettend divers vakantieland.

  • Een wintervakantie in Oostenrijk naar de Oostenrijkse Alpen. Geniet van het dikke pak verse sneeuw, sneeuwzekerheid, de moderne skifaciliteiten, de Oostenrijkse après-ski en de goede prijs/kwaliteit verhouding van een wintersportvakantie in Oostenrijk.
  • Of ga voor een zomervakantie in Oostenrijk. Ook in de zomer zijn de Oostenrijkse Alpen adembenemend. Ga wandelen, fietsen of bergbeklimmen, geniet van de uitzichten over de bergtoppen en de heerlijke bergcultuur van Oostenrijk. In de zomermaanden kun je ook de Oostenrijkse wijnen ontdekken in Burgenland, of proef de Oostenrijkse-Mediterrane cultuur in Karinthië.
  • Of dompel je tijdens een vakantie in Oostenrijk onder in de rijke historie en cultuur van het land. Bezoek de hoofdstad Wenen, en ontdek de stad van de klassieke muziek en het Habsburgse Rijk. Ontdek Innsbruck, de hoofdstad van Tirol dichtbij de bergen en natuurlijk Salzburg, de geboortestad van Mozart.

Elk deel van Oostenrijk heeft zijn eigen kwaliteiten. Wat wil jij graag zien en ervaren tijdens je vakantie in Oostenrijk? Onze tip: Breng meerdere vakanties door in Oostenrijk en ontdek de indrukwekkende verscheidenheid van dit prachtige, rijke, historische, traditionele en moderne land.