Skip to main content

Bramberg am Wildkogel

Vakantie Bramberg am Wildkogel (Oostenrijk)

Het idyllische dorpje Bramberg (820 m) ligt aan de voet van de Wildkogel aan de noordkant van National Park Hohe Tauern. Bramberg licht dichtbij de ingang van het Habachtal, de enige bekende vindplaats van smaragden in Europa. De bijnaam van Bramberg is dan ook “Smaragddorp”.

Bramberg am Wildkogel in de zomer

Bramberg biedt een geweldig vakantiecomfort met veel sportmogelijkheden, rust, natuurschoon en oneindige panaroma uitzichten. Het staat bekend om zijn cursussen deltavliegen en parapente. In de zomer kunt u heerlijk wandelen in het bergwandelgebied Wildkogel. Er zijn vele fraaie wandelwegen, die u de kans geven te genieten van het heerlijke uitzicht op de bergtoppen van National Park Hohe Tauern. Bramberg ligt bovendien direct aan het Tauernfietspad en biedt zowel voor gezinnen als voor ambitieuze bikers mooie routes.

Bramberg am Wildkogel in de winter

Bramberg is een authentiek Oostenrijks wintersportdorp met fantastische wintersportmogelijkheden in de omgeving. Men vindt in het dorp geen uitgebreide après-ski mogelijkheden, maar het is zeer geschikt voor gezinnen met jonge kinderen en rustzoekende wintersporters. Bramberg maakt deel uit van Skiarena Wildkogel. Dit skigebied heeft voor ieder wat wils. Ook eindigt in Bramberg één van de langste rodelbanen van Europa. Bovendien liggen de skigebieden Zillertal Arena en Kitzbüheler Alpen in de nabije omgeving.

Informatie over Bramberg am Wildkogel