Gasteinertal

Het Gasteinertal is een ongeveer 20 km lang dal in Oostenrijk, in het Salzburgerland. Het bijbehorende skigebied Gasteinertal behoort tot de top vijf van grootste skigebieden in Oostenrijk met ruim 200 km aan skipistes en maar liefst 45 skiliften. Het skigebied is verdeeld in 4 skigebieden: Stubnerkogel-Schloβalm, Dorfgastein-Groβarltal, Sportgastein en Graukogel. De skigebieden sluiten niet overal op elkaar aan, maar er zijn goede gratis busverbindingen tussen de 4 gebieden. 

gasteinertal_skigebiedSkigebied Gasteinertal is een aanrader voor wintersporters van elk niveau, zowel beginners, gevorderden als experts vinden hier een gevarieerd aanbod van voor hen geschikte pistes. Het Gasteinertal is ook een geliefd vakantieoord van langlaufers, er zijn in totaal zo’n 90 km aan geprepareerde langlaufloipen. De loipe in Böckstein is 's avonds verlicht. De mooiste loipe van dit skigebied ligt in Sportgastein, op een hoogte van 1.600 m waardoor deze zeer sneeuwzeker is.  

Skigebied Gasteinertal samengevat:  

Stubnerkogel-Schloßalm Dorfgastein-Großarltal Sportgastein Graukogel
Zwarte pistes 5 km 8 km 1 km 4 km
Rode pistes 58 km 49 km 12 km 6 km
Blauwe pistes 27 km 23 km 4 km 4 km
Totaal pistes 90 km 80 km 17 km 14 km
Sleepliften 8 6 1 1
Stoeltjesliften 8 7 - 2
Cabineliften 4 5 2 -
Skitreinen 1

Skipas Gasteinertal

Voor elk deelgebied van skigebied Gasteinertal kan een separate skipas gekocht worden. Het is ook mogelijk om een Ski Amadé skipas te kopen. Deze geeft naast toegang tot alle pistes uit het Gasteinertal ook toegang tot alle pistes in het Amadé gebied. Ski Amadé is een samenwerkingsverband van 5 skigebieden, naast skigebied Gasteinertal bieden de skigebieden Schladming, Dachstein-Tauern, Salzburger Sportwelt en Grossarltal tezamen 860 km pistes. Genoeg keuze dus!

Stubnerkogel  - Schloβalm (840 – 2.300 m)

Dit is het grootste aaneengesloten gebied van het Gasteinertal. Het is geopend vanaf begin december tot begin mei. Er zijn diverse skischolen en het gebied is geschikt voor skiërs van elk niveau.  

Dorfgastein – Großarltal (835 – 2.033 m)

Dorfgastein ligt aan het begin van het Gasteinertal en is een gezinsvriendelijk gemoedelijk skigebied dat hiervoor zelfs een aantal prijzen heeft gewonnen. Dorfgastein heeft wat minder allure dan de andere plaatsen uit het Gasteinertal, wel biedt het goedkope accomodaties en een aangenaam verblijf. 

SportGastein: Kreuzkogel (1.585 – 2.650 m)

De Kreuzkogel is met 2.686 m het hoogste punt van het skigebied. Het is sneeuwzeker en bij voldoende sneeuw geopend van eind november tot begin mei. Voor de geoefende skiër die van tiefschnee houdt is er aan de noordzijde van de Kreuzkogel een afdaling van acht kilometer lang met een hoogteverschil van maar liefst 1.500 meter. Voor snowboarders is hier ook een halfpipe aanwezig. 

Bad Gastein: Graukogel

Vanuit Bad Gastein gaan 2 stoeltjesliften naar de top van de Graukogel (2.492 m). Omdat de pistes aan de zuidkant liggen gaat dit gebied pas vlak voor de kerst open. Het is een rustig skigebied dat enkele uitdagende pistes heeft. Bad Gastein is beroemd vanwege zijn bronnen en thermale baden. Het is het grootste dorp van het Gasteinertal en is gebouwd op een steile rotsformatie. Er zijn vele après-ski mogelijkheden.

Voor meer informatie over skigebied Gasteinertal: www.skiamade.com/nl/skiregionen/gastein

Volg ons: