Zomer in Oostenrijk

Minstens net zo mooi als in de winter

Raften

Paragliden

Zomervakantie in Oostenrijk

Een zomer in Oostenrijk zit vol met unieke ervaringen, waar je nog jaren met plezier naar terug zal kijken. En elke keer als je terugdenkt naar Oostenrijk in de zomer, zal de stress van je schouders wegglijden. Ervaar het voor jezelf en boek dit jaar een zomervakantie naar Oostenrijk.

Een zomervakantie in Oostenrijk kun je doorbrengen hoog in de bergen, in de Alpenweiden die vol staan met geurige wilde bloemen. Of ga fietsen door de bergen, en sta stil bij de prachtige uitzichten waaraan je voorbijfietst. En ook wanneer je door het historische centrum loopt en je de rijke historie van de steden met eigen ogen ziet en ervaart.

Ieder persoon kan zijn eigen unieke zomer in Oostenrijk invullen. Wat wil jij ontdekken in Oostenrijk? Een stedentrip naar de culturele schatten en rijke historie van Oostenrijkse steden? Wijnproeven in Burgenland? Of de unieke cultuur van Karinthië in het zuiden van Oostenrijk ontdekken? Maar ook de Oostenrijkse Alpen zijn uniek, met schilderachtige landschappen en dorpjes. Oostenrijk is een ervaring die je zelf moet beleven.

Oostenrijk tijdens de winter is een geheel andere ervaring dan Oostenrijk in de zomer. Wanneer het dikke pak sneeuw wegsmelt, ontwaakt er een fantastisch groen landschap. Het typische Alpenlandschap komt tot bloei. Wanneer je verknocht bent aan Oostenrijk in de winter, zal je verbluft zijn van de charme van Oostenrijk in de zomer.

Oostenrijk in de zomer

Waar wil je heen tijdens je zomervakantie in Oostenrijk?

Zomervakantie in Wenen

In deze prachtige klassieke stad kun je je onderdompelen in cultuur, kunst en muziek. Het is de hoofdstad van de klassieke muziek. Maar wandel ook door het historische stadscentrum en geniet van de schoonheid van de architectuur en de geschiedenis. Ervaar zelf waarom veel groten der aarden geïnspireerd raakten door deze stad.

Zomervakantie in Salzburg

Het landschap van de Alpen ligt op slechts een steenworp afstand van de stad Salzburg. Mozart is in deze historische stad geboren. De stad staat ook bekend om haar vele musea en kunstgaleries.

Zomervakantie in de Oostenrijkse Alpen

Wanneer je houdt van adembenemende natuur, en hoge bergtoppen met diepe dalen, dan zijn de Oostenrijkse Alpen een perfecte zomervakantiebestemming. De temperatuur in de Alpen ligt tijdens de zomermaanden comfortabel rond de 25 graden Celsius. Een heerlijke temperatuur om erop uit te gaan. Fietsen, wandelen of met de auto. Maar ook bergbeklimmen, abseilen en picknicken. In Oostenrijk zal je een van je beste zomers ooit beleven.

De Oostenrijkse cultuur tijdens festivals in de zomer

Om de tradities, smaak en cultuur van Oostenrijk te proeven, kun je in de zomer verschillende festivals bezoeken. Denk aan muziekfestivals, opera’s, orkesten en nog veel meer. Houd de data van de festivals in de gaten en bezoek de hoogtepunten tijdens het drukke festivalseizoen in de zomer.

Bezoek de wijnstreek van Oostenrijk

Oostenrijk is beroemd om het Alpenlandschap en de stad Wenen, maar ook om de wijnen. Het gebied rondom het stadje Melk is een van de grootste producenten van wijn. Het bergachtige klimaat, doorkruist door de rivier de Donau, geeft een kenmerkende smaak aan de Oostenrijkse wijn. Een mooi bezoek voor wijnliefhebbers.

Word lid
Bergfreunde
AlpenReizen
koop-wandelspullen