Skip to main content

Heimatmuseum Bramberg

Het Heimatmuseum in Bramberg is sinds 1979 gevestigd in Wilhelmgut, een gerestaureerde Pinzgauer boerderij uit de 14de eeuw. Het is een klein en knus museum maar de collectie is zeker de moeite waard.

Mineralen uit Salzburg

Het Heimatmuseum exposeert mineralen uit de provincie Salzburg, waaronder kwarts, bergkristal en smaragden. Er zijn meer dan 520 vitrines te bewonderen met een grote verscheidenheid aan mineralen uit het National Park Hohe Tauern. De collectie ontstond in de jaren 50 en breidt zich ook nu nog uit. Er wordt gebruik gemaakt van kleuren die u door de expositie leiden, waardoor u makkelijk uw weg door het museum vindt. In het museum kunt u bijvoorbeeld de fonkelende smaragden bewonderen waar het wereldberoemd om is geworden. In 2010 is de tentoonstelling gemoderniseerd en aangevuld om het museum interessanter te maken voor bezoekers.

Geschiedenis van Bramberg en de mijnbouw

Een ander deel van het oude huis vertelt u meer over de geschiedenis van het gebied. Ervaar de geschiedenis van Huis Wilhelmgut zelf, het vroegere leven in Bramberg aan de Wildkogel en religieuze kunst. Ook leert u hier meer over de flora en de fauna van het gebied. Op de zolder van Huis Wilhelmgut vindt u nog een speciale tentoonstelling over bijenhouderij. Zelfs buiten het museum van Bramberg gaat de expositie door met elf historische bouwwerken en meer informatie over de geschiedenis van de mijnbouw. Ook dat is zeer de moeite waard!