Skip to main content

Attractieparken Oostenrijk

De leukste attractieparken in Oostenrijk - Hohe Tauern

Mountaincartbaan Bramberg

De mountaincartbaan bij Bramberg am Wildkogel is in de zomer van 2018 geopend. Met de Smaragdbahn ga je naar 2.101 meter hoogte (het bergstation) om vandaar uit met de mountain carts naar het middenstation naar beneden te racen. Het 4,5 km lange parcours is een gedeelte van de winterrodelbaan (langste rodelbaan van Europa). Er zijn carts in verschillende maten, de mountaincartbaan is geopend op de zelfde tijden als de Smaragdbahn, minimum leeftijd 4 jaar. 

Wild & Adventure Park Ferleiten

Wildpark Ferleiten is een kleine dierentuin midden in het National Park Hohe Tauern met meer dan 200 verschillende dieren die voorkomen in de Alpen. Bij de dierentuin hoort een speeltuin met meer dan 40 speeltoestellen, een klein paradijs voor kinderen en tieners.

Wichtelpark Sillian

In het Wichtelpark in Sillian in Oost-Tirol kunnen kinderen genieten van spannende attracties waaronder een klimpark met zip lines op grote hoogten, een 30-meter lange buizenglijbaan, een 18-holes midgetgolfbaan, een dubbele toren met buisglijbanen, kinderwipjes, klimwanden en een familieschommel. Elk jaar wordt het Wichtelpark verder uitgebreid.

Freizeitpark Maisi Alm in Kaprun

In Kaprun vind je de rodelbaan Maisiflitzer, ook wel de alpen achtbaan genoemd. Deze baan is zowel in de zomer als in de winter geopend. Daarnaast is een speeltuin voor de kinderen met glijbanen, schommels, klimrekken, etc.

Nationalparkzentrum BIOS

Het Nationalparkzentrum Bios in Mallnitz verenigt vele functies onder één dak: met de permanente tentoonstelling "Ontdek onzichtbare wonderen!" en een jaarlijks wisselende speciale tentoonstelling is het een populaire bestemming voor het hele gezin.

 

WasserWunderWelt – Krimml

Aan de rand van het dorp Krimml, direct bij de Krimml watervallen vind je de Wasser Wunder Welt, een themapark over alle unieke eigenschappen van water. Het park geeft een nieuwe kijk op iets wat wij eigenlijk altijd heel gewoon vinden maar toch echt onmisbaar is: water!

Roofvogelshow Rauris

De roofvogelshow in Rauris maakt het mogelijk om de roofvogels die huizen in het National Park Hohe Tauern van dichtbij te bekijken.

Keltendorp Uttendorf

Naast de Romeinen hebben ook de Kelten hun sporen achtergelaten in National Park Hohe Tauern. In Uttendorf is een authentiek Keltisch dorpje waar je van alles kunt leren over hun gebruiken, rituelen en mythologie.