Skip to main content

Bezienswaardigheden Oostenrijk

Top 10 bezienswaardigheden Oostenrijk - Hohe Tauern

Oostenrijk is een ontzettend veelzijdig land. De Oostenrijkse Alpen zijn een van de mooiste wintersportgebieden van Europa, met een hoge sneeuwzekerheid. Maar ook tijdens de zomermaanden zijn de Alpen adembenemend, net als de wijnstreek van Oostenrijk en de regio Karinthië. Of ontdek de rijk historie van de steden in Oostenrijk, zoals Wenen, Salzburg en Innsbruck. Oostenrijk heeft verschillende adembenemende bezienswaardigheden. Genoeg te doen! Maar wat precies? We geven je hier enkele van de meest populaire bezienswaardigheden in Oostenrijk.

Schloss Schönbrunn

Het prachtige paleis Schloss Schönbrunn ligt in Wenen. Het koninklijk paleis is een van de meest bezochte bezienswaardigheden in Oostenrijk, en daarom een terechte nummer één. Het laat de grandeur zien van het vroegere Oostenrijk-Hongarije. Het paleis is gebouwd tussen 1696 en 1712 door Keizer Leopold de I, als zomerresidentie. We raden je aan om een bezoek aan dit paleis van tevoren te boeken. Door de enorme populariteit zitten de beschikbare plekken namelijk snel vol.

Hallstatt, een van de meest gefotografeerde dorpjes ter wereld

Het prachtige, pittoreske dorpje Hallstatt is zeker een bezoek waard. Het dorp is wereldberoemd door zijn ligging aan het meer, gebouwd op de rotswand. Deze prachtige setting maakt Hallstatt een van de meest gefotografeerde plekken ter wereld. Je zal het vast herkennen uit de boeken over Oostenrijk. Hallstatt is een absolute top bezienswaardigheid in Oostenrijk, waar je de Oostenrijkse cultuur kunt zien en proeven.

Grossglockner Hochalpenstraße

Dit is een van de mooiste routes van Oostenrijk. Vanaf het Keizer Franz Josef bezoekerscentrum heb je een adembenemend uitzicht over de hoogste berg van Oostenrijk: de Grossglockner. De Grossglockner Hohestraße is vanaf begin mei tot eind oktober geopend. Houd er rekening mee dat er tol moet worden betaald voor deze route.

Het oude centrum van Innsbruck

Innsbruck is een pittoreske stad in Oostenrijk, gelegen vlakbij de Alpen in de regio Tirol. Daardoor geeft Innsbruck een echt Alpen gevoel. Innsbruck laat een unieke cultuur en architectuur zien. De bergtoppen van de Alpen vormen het decor van deze prachtige stad. In zowel de winter als de zomer is het oude centrum van Innsbruck, de Innsbruck Altstadt, een indrukwekkende bezienswaardigheid in Oostenrijk. Geniet dus van de charme, het uitzicht, de zichtbare geschiedenis, de Alpen-cultuur, de biertuinen tijdens de zomermaanden, drukke straatjes en levendigheid van Innsbruck.

Keizerlijk paleis Hofburg

De Hofburg is eigenlijk een complex van gebouwen die tezamen de officiële residentie was van de Habsburgers, de keizerlijke familie van het vroegere rijk Oostenrijk-Hongarije. De beroemde Keizerin Sisi was dus een van de laatste koninklijke bewoners. Het is, naast Schloss Schönbrunn een van de meest populaire bezienswaardigheden van Wenen. De Hofburg reflecteert perfect de macht en grootsheid van de Habsburgers.

Schloss Hohensalzburg

Schloss Hohensalzburg is een van de best bewaarde en meest imposante middeleeuwse kastelen van Europa. Vanuit het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de stad Salzburg. Je kunt het kasteel bereiken per kabelbaan, of lopend als je een goede conditie hebt.

Stift Melk

Stift Melk is een zeer indrukwekkend klooster gelegen bovenop een klif aan de oever van de rivier de Donau. Deze abdij was voorheen een kasteel van Graaf Leopold II, maar in 1089 getransformeerd tot abdij.

Sound of Music paleis Mirabell

Het paleis Mirabell vormde het decor van de zeer bekende film ‘The Sound of Music’. Het is een 16e eeuws slot gelegen in Salzburg. De tuinen rondom het slot zijn net zo prachtig als de architectuur en de beeldencollectie.

De grotten van Eisriesenwelt

De Eisriesenwelt is een netwerk van grotten met tientallen kilometers aan ondergrondse gangen. Het hoogtepunt is het Eispalast, een enorm kasteel gemaakt van ijs. Het Eisriesenwelt is tijdens de wintermaanden gesloten.

Het stadje Krems

Het historisch stadje Krems ligt ten westen van Wenen, op de kruising van de rivieren Donau en Krems. Het is een prachtig stadje, en UNESCO Werelderfgoed. Verken de oude stadspoorten van deze stad, het kasteel Gozzoburg of de historische autoluwe binnenstad. Deze stad is ook interessant voor wijnliefhebbers, mede door de ligging nabij het wijngebied van de Donauvallei en Wachau-vallei.