Skip to main content

Rauriser oerwoud

Beschrijving wandeling

Door het op natuurlijke wijze, door een berginstorting, ontstane bos met meer dan 80 veenplassen loopt een goed begaanbaar natuur-leer-pad. Een klein bosmuseum informeert over het geologische ontstaan van het gebied alsmede over de planten- en dierenwereld.

Tip: vergeet de anti-insecten middelen niet als u deze wandeling gaat maken.

Het Rauriser Urwald bij Kolm Saigurn is een van de meest populaire bestemmingen in het Rauriser tal. Het feit dat het Rauriser oerwoud in Kolm Saigurn een heel bijzonder natuurjuweel van Oostenrijk is, is tot ver buiten het Raurisertal bekend. In 2012 werd het natuurpad in het oerwoud van Rauris onderworpen aan een "renovatie". Architectenbureau Andreas Zangl heeft het pad opnieuw ingericht. In de zomer van 2014 is de leerweg van het Rauriser oerwoud uitgeroepen tot een van de beste educatieve wandelroutes in Oostenrijk!

  • Rauriser Urwald

Rauriser oerwoud + Durchgangsalm Kolm Saigurn

Kenmerken wandeling

  • Uitgangspunt: Kolm Saigurn, parkeerplaats Lenzanger
  • Toegangsweg: Vanaf de gemeente Rauris in het Nationaal Park Hohe Tauern 17 km dalinwaarts naar de parkeerplaats Lenzanger (tolweg vanaf Bodenhaus)
  • Looptijd: Op de goederenweg naar het restaurant Ammererhof 20 minuten, verder op de goederenweg Durchgangsalm ca. 20 minuten tot het begin van het natuurpad. Het natuurpad zelf loopt u in 1 1/2 uur.
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Aanbevolen wandelkaarten Salzburg