Skip to main content

Glijbanen wandelweg Wildkogel Arena

Beschrijving wandeling

Panorama- en Rutschenweg

Op de nieuwe Panoramaweg, die voert vanaf het bergstation naar het midden station van de Wildkogelbahn, geniet u van prachtige uitzichten. Korte stops en rustpauzes zijn op deze wandeling die een uur duurt zeker de moeite waard. De nog met sneeuw bedekte toppen van de drieduizenders in de Hohe Tauern waaronder de Großvenediger (3.666 m, de hoogste berg van het Salzburgerland) torenen overal bovenuit.

Bij het midden station van de Wildkogelbahn begint de nieuwe Rutschenweg. Wandelen met kleine én grote kinderen wordt hiermee een hele nieuwe beleving. Vanaf het midden station tot aan het Gasthof Stockenbaum staan onderweg tien edelstalen glijbanen van 22 tot wel 53 meter lang. De moeilijkheidsgraad van elke glijbaan wordt duidelijk aangegeven door blauwe, rode of zwarte stippen. Vanaf het Gasthof Stockenbaum wandelt u in een half uurtje terug naar Neukirchen, of u neemt de wandelbus. De wandelbus is gratis met de Hohe Tauern kaart.

Glijden is helemaal gratis als je een kaartje van de Wildkogelbahnen of de Hohe Tauern kaart hebt. De glijbanen zijn geopend tijdens de openingsuren van de Wildkogelbahn. Matten zijn te leen bij het midden station van de Wildkogelbahn. Inleveren van de matten kan bij Gasthof Stockenbaum, het toeristeninformatiepunt in Neukirchen of bij het dalstation in Neukirchen.

Impressie Rutschenweg Neukirchen

Kenmerken wandeling

  • Uitgangspunt: Berg station van de Wildkogelbahn in Neukirchen (2.084 m)

  • Toegangsweg: Over de B 165 in de richting van Krimml, na de afslag in Neukirchen, aan de rechterkant is het dalstation van de Wildkogelbahn Neukirchen. Neem de Wildkogelbahn naar het bergtation van de Wildkogelbahn.
  • Looptijd: 3 uur
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Lengte: 7,8 km
  • Hoogteverschil: 1234 hm, alleen maar dalen en glijden

Aanbevolen wandelkaarten Salzburg