Skigroßraum Kitzbühel

Rondom de plaatsen Kitzbühel, Kirchberg, Jochberg en Mittersill strekt zich een gigantisch skigebied uit dat bekend staat als het Skigroßraum Kitzbühel. Dit skigebied bestaat uit zes verschillende gebieden: Hahnenkamm, Pengelstein, Kitzbüheler Horn, Bichlalm, Jochberg/Paß Thurn en Gaisberg. Deze gebieden zijn onderling goed met elkaar verbonden: u kunt het hele gebied van Aschau tot Paβ Thurn in beide richtingen skiën zonder gebruik te hoeven maken van een pendelbus.

 

skigrossraum_kitzbuhelMet de snelle, moderne kabelbanen en liften bereikt u 145 km afdalingen van alle niveaus, soms met een hoogteverschil van meer dan 1000 m. U hoeft hier bijna nooit lang te wachten bij de liften. Dankzij grasbedekking tot op grote hoogte is een kleine laag sneeuw al voldoende om hier wintersport te beoefenen. Ook is er een ultramodern besneeuwingssysteem en onder andere daardoor sneeuwzekerheid van medio november tot april. 

 

Klik op de kaart voor een vergroting.

 

 

Skigroßraum Kitzbühel (800 – 2.000 m) samengevat:

Zwarte pistes 20 km Sleepliften 16
Rode pistes 66 km Stoeltjesliften 29
Blauwe pistes 59 km Cabineliften 7
Totaal 145 km Langlaufloipen 100 km

Snowboarden Kitzbühel

Snowboarders kunnen overal goed terecht in het Skigroßraum Kitzbühel. Op de Kitzbüheler Horn, een berg die volledig is ingericht voor snowboarders, is een 55 meter lange halfpipe, table jump, slidestick en diverse quarterpipes. Voor alpineboarders is er een speciale piste waar je in één rechte lijn naar beneden kunt boarden. Ook in Kirchberg is een flinke half-pipe te vinden. LanglaufenIn de omgeving van Mittersill kun je fantastisch langlaufen. Het totale loipennetwerk van deze regio is meer dan 100 km lang. Aanraders zijn de bekende Pinzga loipe, de sportieve loipe om de Schwarzsee en het 14 km lange traject naar Aurach.Kitzbühel heeft vijf dubbelgespoorde loipen met een totaallengte van 23 km die deels door het bos en deels door open gebied lopen. Verder is er aansluiting op het grote langlaufgebied Wilder Kaiser.Tenslotte is - bij voldoende sneeuw - de Brixentalroute vanuit Kirchberg naar Westendorf een aanrader. Als de sneeuwomstandigheden minder gunstig zijn is de loipe in Aschau die op een hoogte van 1.000 m ligt, een goed alternatief.

Skipas

Naast de skipas van Skigroßraum Kitzbühel zelf heeft u ook de mogelijkheid om te kiezen voor uitgebreidere skipassen, zoals de Kitzbüheler Alpen AllStarCard of de Salzburg Super Skipas.

Dorpen bij Skigroßraum Kitzbühel

  • Kitzbühel: prominent ski-oord met een pittoresk centrum, uitgebreide après-ski mogelijkheden, geen hoogbouw, originele Tiroolse sfeer.
  • Hollersbach
  • Mittersill
  • Kirchberg:veel uitgaansgelegenheden, beste verlichte rodelbaan van de omgeving, geen verkeersdrukte in het centrum, geliefde vakantiebestemming van veel Nederlanders
  • Aschau: goed startpunt voor wandelingen
  • Jochberg: langgerekt dorp, veel verkeersdrukte
  • Reitz bei Kitzbühel: rustig dorpje met name geschikt voor langlaufers
  • Aurach: Tirools boerendorpje, leuk wildpark, 4,5 km lange rodelbaan op de Kelchalm

Voor meer informatie over Skigroßraum Kitzbühel: Bergbahn Kitzbuehel

Volg ons: