Skip to main content

Hopfgarten in Defereggen

Vakantie Hopfgarten in Defereggen (Oostenrijk)

Hopfgarten in Defereggen is een gemeente in de Oostenrijkse deelstaat Tirol, en maakt deel uit van het district Lienz. Hopfgarten in Defereggen telt 719 inwoners. Het wordt gemakkelijk verward met het grotere en bekendere Hopfgarten im Brixental. Hopfgarten heeft geen eigen skigebied maar de skigebieden Sankt Jakob in Defereggen of Großglockner Resort Kals - Matrei zijn niet ver uit de buurt. Hopfgarten is een ideale omgeving voor langlaufers.

Hopfgarten ligt idyllisch aan de ingang van het Defereggental. Het dal werd al in de 7e eeuw bewoond, dit kwam vooral door de aanwezigheid van erts in de omgeving. In 1569 werd het dorp getroffen door de pest en in de daaropvolgende jaren nam de mijnindustrie af en werd de houtindustrie belangrijker in dit gebied.

Dankzij het milde klimaat en de centrale ligging in het Defereggental, is Hopfgarten erg populair bij toeristen die graag een actieve vakantie willen doorbrengen. De fietsroute op het fietspad Hopfgarten-Mellitzwald is erg mooi, iets uitdagender is de mountainbike route Zwenewald, met een lengte van 7,6 km en een hoogteverschil van 693 meter. Voor wandelaars is het themapad "In het rijk van Apollo" een aanrader. Het geeft inzicht in het harde leven op de berg. Ook de wandeling naar de Glanz Alm is bijzonder.

Informatie over Hopfgarten in Defereggen