Keltendorp Uttendorf

Naast de Romeinen hebben ook de Kelten hun sporen achtergelaten in National Park Hohe Tauern. In Uttendorf is een authentiek Keltisch dorpje waar je van alles kunt leren over hun gebruiken, rituelen en mythologie. Deze Keltische nederzetting werd op toevallige wijze ontdekt bij de bouw van een nieuw waterleidingsysteem in 1962.

Het keltendorp stamt uit het vroege Bronzen Tijdperk (circa 1.800 v.Chr.) Er zijn twee oorspronkelijke gebouwen blootgelegd en gereconstrueerd. In Uttendorf vindt u naast het prehistorische dorp ook een tentoonstelling van alle archeologische vondsten die er gedaan zijn.

De gebouwen staan ​​op de plek van een echt oud Keltendorp. De overblijfselen van het Keltendorp zijn gedateerd op 750 - 600 voor Christus. De relieken laten zien dat Kelten hier rond 1800 v Chr. leefden tot de vierde of vijfde eeuw na Chr. De nu bestaande gebouwen zijn in 2001 gebouwd en geven een goed beeld van het dagelijkse leven in het dorp. Het dorp is dagelijks geopend, maar de gebouwen zijn afgesloten - je moet een rondleiding boeken, wat de moeite waard is.

Bergfreunde
AlpenReizen
koop-wandelspullen