Skip to main content

Wintersport Oostenrijk

Oostenrijk heeft alles voor een geslaagde wintersport

Wintersport in Oostenrijk is heerlijk! Niet verrassend is Oostenrijk onder Nederlanders wintersportbestemming nummer één! Waarom is wintersport in Oostenrijk zo geliefd onder Nederlanders?

Oostenrijk is gezellig en gastvrij

Een wintersportvakantie in Oostenrijk gaat hand-in-hand met Oostenrijkse Gemütlichkeit. Dit betekent gezelligheid, maar ook knusheid, comfort en je thuis voelen. Deze Oostenrijkse Gemütlichkeit vindt je overal: in de hotels, vakantiehuizen, bars en restaurants. De dorpjes zijn pittoreske, en de huizen warm en knus.

Maar je vindt de Gemütlichkeit ook in de mensen. De Oostenrijkers zijn gastvrij en aardig. Ze geven je een warm gevoel in het koude weer tijdens je wintersportvakantie in Oostenrijk.

Sneeuwgarantie tijdens de wintersport in Oostenrijk

De Oostenrijkse Alpen zijn doorgaans kouder dan de Zwitserse en Franse Alpen. De winters zijn er lang, en met veel sneeuw. Soms zelfs tot in de lente. Op de pistes liggen dikke pakken verse poedersneeuw, maar ook op skiroutes en off-piste. Het klimaat in de Oostenrijkse Alpen geeft de perfecte condities voor een fantastische wintersportvakantie in Oostenrijk, waarbij je een goed pak sneeuw mag verwachten.

Moderne, goede wintersportfaciliteiten

Oostenrijk biedt ook goede faciliteiten voor jouw wintersportvakantie in Oostenrijk. De ski-faciliteiten behoren zelfs tot de beste van Europa! Denk dus aan goed onderhouden pistes, moderne skiliften, knusse skidorpjes en de nieuwste materialen. Elk jaar weer investeert Oostenrijk miljoenen euro’s in ski faciliteiten, om jouw wintersport in Oostenrijk nóg fijner te maken.

Goede prijs/kwaliteit verhouding

Bij een wintersport in Oostenrijk krijg je waar voor je geld. In skischolen kun je profiteren van professionele skileraren. Oostenrijk zorgt voor moderne faciliteiten, maar ook voor de heerlijke Oostenrijkse Gemütlichkeit, gezellige après-ski en comfortabele accommodaties. Daar komt de goede sneeuwgarantie nog eens bovenop. En dat voor minder geld dan in de Franse of Zwitserse Alpen. Daarom de hoge populariteit onder Nederlanders.

Veelzijdige wintersport in Oostenrijk

Oostenrijk biedt je maar liefst 426 verschillende skigebieden. Steeds meer worden skigebieden met elkaar verbonden, om je nog meer verscheidenheid aan pistes en afdalingen te geven. Zo kun je je gehele wintersportvakantie in Oostenrijk alleen maar unieke pistes ervaren. Zie jij het al zitten?

Wintersport in Oostenrijk met kinderen

Wordt jouw kind de nieuwste Olympisch kampioen sla-om of snowboarden? Ook aan de kinderen wordt gedacht. De meeste skigebieden hebben speciale kinderpistes en skiliften voor kinderen. Onder professionele begeleiding kunnen de kinderen het skiën en snowboarden leren en oefenen. Sommige kindvriendelijke skigebieden bieden zelfs speciale familietarieven, zodat het wel voordelig blijft.

Goede skischolen

Skiën en snowboarden moet je leren in een skischool, want dan kan je pas écht genieten van het skiën. En dan hou je het bovendien veilig. In Oostenrijk vind je goede skischolen, met professionele leraren. Vaak zijn er zelfs Nederlandstalige skileraren aanwezig om je het skiën aan te leren en je te begeleiden tijdens je eerste afdalingen.

De Oostenrijkse après-ski

Maar na het skiën ervaar je de Oostenrijkse Gemüdlichkeit onder andere tijdens de après-ski. Geniet van de après-ski in een karakteristieke berghut, een bar onderaan de piste of in het dorp. Ga los op de wintersport hits en geniet van het nachtleven. Of ga weer op tijd naar bed met een heerlijke roes. In Oostenrijk begint de après-ski al in de namiddag.

Oostenrijk in de winter is oh zo mooi!!!