Rodelen Oostenrijk

Top 10 rodelbanen in Oostenrijk - Hohe Tauern

1. Wildkogel rodelbaan in Bramberg

Op de Wildkogel (Neukirchen/Bramberg) is een verlichte rodelbaan. Deze is met een lengte van maar liefst 14 km de langste rodelbaan ter wereld. De rodelbaan is dagelijks tot 22.00 uur geopend. De afdaling duurt ongeveer 45 minuten waarbij u 1.200 meter naar beneden sleet. Naast deze superlange rodelbaan zijn er hier ook nog 2 kortere rodelbanen, de Stockenbaumrodelbaan met een lengte van 4,2 km en de Kühnreitrodelbaan.

2. Rodelen in de Zillertal Arena

Bij Hainzenberg vindt u de langste rodelbaan van het Zillertal: rodelbaan Gerlosstein. Deze verlichte rodelbaan is 7 km lang. Verder is er in het Krummbachtal een 2 km lange verlichte rodelbaan. Bij Krimml/Hochkrimml is ook een rodelbaan van 2,2 km, welke tot 22:30 uur geopend is. Voor kinderen is de korte (ca. 200m lange) rodelbaan bij Finkenhof in Wald ideaal.

3. Verlichte natuurrodelbaan in Virgen

Deze 2,1 km lange verlichte rodelbaan biedt een prachtig uitzicht over het Virgental. De baan begint bij de Würfelehütte, die bereikt kan worden door 45 minuten te wandelen vanaf parkeerplaats "Tratte" of door een taxi te nemen.

4. Natuurrodelbaan Kolm Saigurn bij Rauris

De 5 km lange rodelbaan start vanaf het Ammererhof en het Naturfreundehaus. Deze zijn te bereiken door ongeveer 2 uur te wandelen vanaf Kolm Saigurn. Het is ook mogelijk om met een speciale taxidienst naar boven te rijden.

5. Rodelbaan Leppetalalm in het Defereggental

Bij jausenstation Alpe Stalle begint op een hoogte van 1.714 m een 2,8 km lange verlichte rodelbaan. Deze rodelbaan is te voet of per taxi te bereiken via Maria Hilf (St. Jakob).

6. Erlebnisberg Nagelköpfl in Piesendorf

De verlichte rodelbaan op de Erlebnisberg in Piesendorf/Walchen is de enige rodelbaan, die van boven tot beneden beveiligd is. Onder "FunRodeln" verstaat men een speciale constructie met ingebouwde remmen en een klem die het mogelijk maakt om te genieten van de klim met de sleeplift (lifttransport vanaf een lichaamslengte van 140 cm).

7. Kohlschnaitbahn Bruck

Een 3 km lange rodelbaan, 's avond verlicht en geopend tot 23 uur. Uniek in het Salzburgerland: de rodel-express-service. Met een speciale tractor en aanhangwagen kunnen tot 40 personen tegelijk worden vervoerd. Een leuke rit door een prachtig besneeuwd winterlandschap!

Naast het traditionele sleeën is er ook een speciale baan voor snowtubing (glijden op autobanden)

8. Sonnalm Stubeck rodelbaan in het Lieser-Maltatal

De langste natuurlijke rodelbaan van Karinthië op de Sonnalm Stubeck in het Lieser-Maltatal biedt rodelplezier voor het hele gezin. Het beginpunt ligt op 1.700 meter hoogte. De natuurlijke rodelbaan is 8 kilometer lang en loopt (over de toegangsweg) bij Gmünd naar het dal. Je kunt te voet of met de rodeltaxi naar het beginpunt. Het piste-rodelen (4 km) is alleen met de 'Gipfeltaxi' te bereiken. Vanaf de bergtop gaat het dan in rap tempo, via de piste, op ski's of op een rodelslee, weer omlaag tot aan de berghut.

9. Natuurrodelbaan Kreuzboden in het Rauriserdal

Zowel overdag als 's avonds volop rodelplezier op deze 2 km lange rodelbaan. De rodelbaan is dagelijks geopend, skipassen zijn geldig voor gebruik tijdens de reguliere openingstijden van de Kreuzbodenlift. Elke maandag en donderdag van 19.00 tot 20.30 uur heeft u de mogelijkheid om 's avonds te sleeën, dan is de reguliere skipas niet geldig.

10. Natuurrodelbaan Mong, Mittersill

De rodelbaan Mong in Mittersill is gemakkelijk bereikbaar. De 1,5 km lange rodelbaan begint bij het schilderachtige Gasthof Mong en is 's avonds verlicht tot 24 uur.
Bergfreunde
AlpenReizen
koop-wandelspullen