Rodelen in de Hohe Tauern

rodelen_hohe_tauern6

De langste rodelbaan ter wereld!

Op de Wildkogel (Neukirchen/Bramberg) is een verlichte rodelbaan. Deze is met een lengte van maar liefst 14 km de langste rodelbaan ter wereld. De rodelbaan is dagelijks tot 22.00 uur geopend. De afdaling duurt ongeveer 45 minuten waarbij u 1.200 meter naar beneden sleet. Naast deze superlange rodelbaan zijn er hier ook nog 2 kortere rodelbanen, de Stockenbaumrodelbaan met een lengte van 4,2 km en de Kühnreitrodelbaan.

Verlichte natuurrodelbaan in Virgen

Deze 2,1 km lange verlichte rodelbaan biedt een prachtig uitzicht over het Virgental. De baan begint bij de Würfelehütte, die bereikt kan worden door 45 minuten te wandelen vanaf parkeerplaats "Tratte" of door een taxi te nemen. 

Verlichte familierodelbaan in het Defereggental

Bij jausenstation Alpe Stalle begint op een hoogte van 1.714 m een 2,5 km verlichte rodelbaan. Deze rodelbaan is te voet of per taxi te bereiken via Maria Hilf (St. Jakob).  

Rodelen in de Zillertal Arena

Bij Hainzenberg vindt u de langste rodelbaan van het Zillertal. Deze verlichte rodelbaan is 7 km lang. Verder is er in het Krummbachtal een 2 km lange verlichte rodelbaan. Bij Krimml/Hochkrimml is ook een rodelbaan van 2,2 km, welke tot 22:30 uur geopend is. Voor kinderen is de korte (ca. 200m lange) rodelbaan bij Finkenhof ideaal. Natuurrodelbaan Kolm Saigurn in het daleinde van Rauris De 5 km lange rodelbaan start vanaf het  Ammererhof en het Naturfreundehaus. Deze zijn te bereiken door ongeveer 2 uur te wandelen vanaf Kolm Saigurn. Het is ook mogelijk om met een speciale taxidienst naar boven te rijden. 

Meer rodelbanen in de Hohe Tauern:

  • Natuurrodelbaan Kreuzboden in het Rauriserdal
  • Kohlschnaitbahn Bruck (verlicht, 3 km)
  • Erlebnisberg Nagelköpfl (verlicht, ook fun-rodelen met geremde sleetjes)
  • Natuurrodelbaan Uttendorf/Weißsee (verlicht, 3 km)
  • Natuurrodelbaan Mong, Mittersill (verlicht, 1,5 km)
  • Natuurrodelbaan Hollersbach (2,5 km)
  • Rodelbaan Finkenhof in Wald
Volg ons: