Skip to main content

Obervellach

Vakantie Obervellach (Oostenrijk)

Het dorp Obervellach is gelegen middenin het Mölltal in Karinthië. Obervellach is een klein dorp en telt zo’n 2600 inwoners. Het dorp ligt in een uitgestrekt dal tussen de bergen en oude kastelen. Rondom de stad onthullen de bergen mysterieuze kloven, zoals de Groppensteinschlucht met zijn adembenemende watervallen en de Rabisch-Schlucht. Als voormalig centrum voor goud-, zilver- en kopermijnbouw kan het dorp terugkijken op een rijk verleden, waarvan nog altijd veel historische gebouwen getuigen. Vandaag de dag is Obervellach eerder een centrum voor natuurvrienden en sportliefhebbers.

De klimatologische spa in Obervellach is de enige plaats waar u de zogenaamde Schroth-behandeling kunt ondergaan, die al bijna 200 jaar wordt gebruikt, waardoor het een van de oudste medische behandelingen in Europa is. Het ontgift het lichaam op milde wijze door middel van een gezond dieet, massages en vochtige doeken waarmee u omwikkeld wordt.

Het winterseizoen in Obervellach duurt langer dan in andere gebieden, dankzij de hooggelegen skigebieden Ankogel en Mölltaler Gletscher.

Informatie over Obervellach