Skip to main content

Mörtschach

Vakantie Mörtschach (Oostenrijk)

Mörtschach is een fijne plaats voor een ontspannen vakantie in ongerepte natuur en een gezonde omgeving. Er is geen massa toerisme zodat u ongestoord kunt genieten van het prachtige landschap. In de zomer kunt u naar hartelust fietsen, mountainbiken of wandelen door het National Park Hohe Tauern. In de winter is Mörtschach een ideaal uitgangspunt voor wintersport in de nabijgelegen skigebieden Heiligenblut-Großglockner, Mölltaler Gletscher en Lienzer Dolomieten. Het Astental met zijn kristalheldere lucht en prachtige natuur is erg geschikt voor skitochten.

Wandelen in Mörtschach

Mörtschach is het startpunt voor gevarieerde wandelingen door het Hohe Tauern gebied. In de bosrijke omgeving vinden zowel de ontspannen wandelaar als de veeleisende bergtoerist geschikte wandelbestemmingen. Het Astental biedt uitstekende wandelmogelijkheden voor jong en oud, in het midden van beheerde alpenweiden en door een unieke flora en fauna. Het natuurpad "Astner Moos" voert door een vijftig meter breed en een kilometer lang moeras, waar planten zijn te ontdekken die in Oostenrijk zelden voorkomen zoals de blauwe wilg en Tauern-bloemen.

Speciaal aanbevolen zijn de wandelingen via het familie-wandelpad naar de Winklerner Alm, naar de Wangenitzsee of naar een van de bergtoppen in de gemeente. 

Informatie over Mörtschach

  • Provincie: Karinthië
  • District: Spittal an der Drau
  • Afstand vanaf Utrecht: 1036 km
  • Inwoners: 800
  • Hoogte: 934 m
  • Skigebied: Grossglockner Heiligenblut