Skiarena Wildkogel

wildkogel_skigebied
Bij Neukirchen en Bramberg ligt Skiarena Wildkogel, een prettig en rustig skigebied, dat zeer geschikt is voor een familievakantie. Het staat bekend als het meest vriendelijke skigebied van Oostenrijk en is daarmee een visitekaartje voor het National Park Hohe Tauern. Door de hoge ligging van het gebied (1.642 – 2.150 m) is het een erg sneeuwzekere wintersportbestemming die vanwege de brede, overzichtelijke pistes vooral voor beginners uitgelezen mogelijkheden biedt.


Voor gevorderde wintersporters zijn de lange afdalingen en 6 pittige Tiefschneeroutes de moeite waard, maar zij kunnen - door gebruik te maken van de uitstekende gratis skibusverbinding - ook uitwijken naar bijvoorbeeld Gerlos en Königsleiten.

Skiarena Wildkogel samengevat:

Zwarte pistes 8 km Stoeltjesliften 4
Rode pistes 22 km Sleepliften 8
Blauwe pistes 25 km Cabineliften 2
Totaal 55 Langlaufloipen 55 m

Plaatsen in Skiarena Wildkogel

Neukirchen en Bramberg liggen aan de voet van de Wildkogel (2.225m) en de Frühmesserberg (2.235m) in een lang dal. Neukirchen is een levendig dorpje met schilderachtige smalle straatjes. Er zijn aardig wat après-ski mogelijkheden en eetgelegenheden. Bramberg is een wat rustiger dorp, voordeel hiervan is dat de accommodaties hier relatief goedkoop zijn.

Skipas Sikarena Wildkogel

In Skiarena Wildkogel kunt u kiezen uit 3 skipassen:

  1. de Salzburger Super Skipas
  2. de Zillertal Arena Skipas
  3. de Ski Arena Wildkogel pas

Rodelen Sikarena Wildkogel

Op de Wildkogel is ook een verlichte rodelbaan. Deze is met een lengte van maar liefst 14 km de langste rodelbaan ter wereld. De rodelbaan is dagelijks tot 22.00 uur geopend. De afdaling duurt ongeveer 45 minuten waarbij u 1.200 meter naar beneden sleet. Naast deze superlange rodelbaan zijn er ook nog 2 kortere rodelbanen, de Stockenbaumrodelbaan met een lengte van 4,2 km en de Kühnreitrodelbaan. 

Volg ons: