Skip to main content

Kals am Großglockner

Vakantie Kals am Großglockner (Oostenrijk)

Het schilderachtige dorp Kals am Großglockner (1.325m) ligt aan de zuidelijke voet van de Großglockner berg (3798 m), de koning van het Hohe Tauern gebergte en de hoogste berg van Oostenrijk. Er heerst nog een authentieke Tiroler sfeer met warme gastvrijheid. Het is er vaak zonnig en het dorp ziet nauwelijks mist, hierdoor is het een ideale plek voor allerlei activiteiten.

Zomer in Kals am Großglockner

Kals biedt ongeveer 250 km mooie en goed gemarkeerde wandelwegen en bijna onbegrensde mogelijkheden voor bergbeklimmen en alpine toeren. Daarnaast zijn er voor mountainbikers vele mooie routes, zoals bijv. de Kalser Glocknerstraße en de Talrunde Kalserbach.

Winter in Kals am Großglockner

Het dorp behoort tot skigebied Groβglockner resort Kals-Matrei. Alhoewel dit skigebied nog niet zo bekend is bij het grote publiek scoort het hoge ogen bij de skigebied testen. Verder heeft Kals am Großglockner 21 km dubbelsporige langlaufloipen. Bij goede sneeuwcondities worden bovendien nog 8 kilometer extra Skating loipen geprepareerd. Kals heeft onlangs van de provincie Tirol een onderscheiding gekregen voor de kwaliteit van het loipennetwerk.

Informatie over Kals am Großglockner