Skip to main content

Dit moet je zeker doen tijdens je vakantie in Oostenrijk

Oostenrijk is zonder twijfel één van de mooiste landen van Europa. Dit komt onder andere door het National Park Hohe Tauern, maar Oostenrijk heeft nog zoveel meer moois te bieden. Het is dan ook zeker verstandig om op www.easyterra.nl een auto te huren. Vervolgens kun je in de huurauto van EasyTerra Oostenrijk verkennen, zoals onder meer de onderstaande locaties.

Arnold Schwarzenegger Museum

Een van de beroemdste musea ter wereld bevindt zich in het Oostenrijkse dorp Thal. Het is opgedragen aan de legendarische acteur Arnold Schwarzenegger. De plaats van dit museum is niet toevallig gekozen, want het dorp Tal is waar de wereldberoemde acteur is geboren. De keuze werd gemaakt om het museum te openen in het huis waar Schwarzenegger de eerste 19 jaar van zijn leven heeft doorgebracht. Het museum is geopend op 7 oktober 2011. Het idee kwam van de beste vriend van de acteur, Peter Urdlen. De geschiedenis van deze bezienswaardigheid is erg interessant, maar het zorgt ook zeker voor entertainment.

De Klok van Bloemen

Toeristen hebben de neiging de bloemenklok te bewonderen, niet vanwege de complexiteit van het mechanisme of zelfs de schaal, maar vanwege het spectaculaire uiterlijk. De klok in Wenen kan zonder twijfel een van de mooiste klokken van bloemen ter wereld worden genoemd. Het bevindt zich in het stadspark, vlakbij de concertzaal genaamd Kursalon. De meest spectaculaire en exotische bloemen worden gebruikt om de klok samen te stellen. Locals en bezoekers kunnen alleen tijdens de warmere maanden genieten van het verbazingwekkende werk van de landschapskunst. Niet alleen qua kleuren is dit kunstwerk mooi, maar ook qua compositie.

Dachstein Sky Walk

Het is mogelijk om verbazingwekkende architectonische monumenten te vinden, zelfs in de meest verborgen uithoeken van de planeet. De brug die op de Dachstein-gletsjer is gebouwd is daar een uitstekend voorbeeld van. Deze spectaculaire brug met een observatiedek, het laatste element van de constructie, bevindt zich in de Oostenrijkse stad Dachstein. De aanblik werd gebouwd bij het eindstation van de kabelbaan, hoog in de bergen. Met de lift kunnen reizigers tot een hoogte van 2 700 meter klimmen. Daarna kunnen ze door de prachtige glazen brug wandelen en het panoramische uitzicht op de bergen bewonderen. Niet iedereen durft dit aan. Hekwerken op de brug en op het observatiedek zijn namelijk gemaakt van glas. Dat versterkt het spannende gevoel nog meer en stelt je in staat om het omliggende berglandschap zonder obstakels te bewonderen.

Eisriesenwelt

De grootste ijsgrot ter wereld is Eisriesenwelt, ook wel bekend als ‘Residentie van ijsreuzen’. Het is gelegen in Oostenrijk, de ingang bevindt zich op de heuvel Hohkogel. De diepte van deze verbazingwekkende grot is meer dan 40 kilometer. Elk jaar komen ongeveer 200 duizend reizigers van over de hele wereld deze geweldige site bewonderen. Ondanks de enorme omvang van de grot en zijn veelbelovende titel, is slechts 1/40 deel volledig bedekt met ijs. Alsnog is dit zeker een aanrader om te bekijken als je op vakantie bent in Oostenrijk.