Skip to main content

Wandelen of Oostenrijkse Steden zien?

Denk dan eens aan de trein

Wie Oostenrijk wil beleven op welke manier dan ook, doet er goed aan voor vervoer per trein te kiezen. De rit dwars door Zuid-Duitsland is een onvergetelijke ervaring en dan moet je vakantie nog beginnen. De trein is een duurzaam én avontuurlijk alternatief voor een vliegreis.

Europa is te mooi om overheen te vliegen

De treinreis legt het nog steeds vaak af tegen de prijzenknallers die goedkope luchtverbindingen aanbieden. Hoewel de term vliegschaamte inmiddels in de Dikke Van Dale terecht is gekomen, is men nog niet massaal op andere vervoermiddelen overgestapt. Dit komt mede doordat het reizen per trein door Europa enigszins prijzig wordt gevonden. Tegen dergelijke vliegreisaanbiedingen kan ook niet opgebokst worden. Maar als we op andere dingen bezuinigen (minder autorijden, bewuster winkelen en vaste lasten verminderen door bijvoorbeeld sim only vergelijken) kan daar een kentering in komen. Daarnaast is Europa simpelweg te mooi om overheen te vliegen.

De trein herontdekken

Of je nu naar Oostenrijk gaat voor wintersport, bergwandelingen of een stedentrip, wie vanaf Amsterdam richting Innsbruck trekt, gaat het reizen over ijzeren wegen op een positieve manier ervaren. In de ICE-treinen is wifi, een bar en bij elke stoel een stroomaansluiting. Maar of je de rust en tijd hebt om je laptop open te klappen, is de vraag. Er valt immers veel te zien onderweg. Het landschap wordt steeds groener en heuvelachtiger en bij steden als Düsseldorf en München stap je het liefste uit om er een middagje rond te kijken.

Van de nood een deugd

Het is niet gezegd dat dit niet kan: met speciale tickets bied je jezelf de mogelijkheid om er een uitgebreide reis door (Zuid-)Duitsland en Oostenrijk van te maken. In Düsseldorf uitgaanswijk Altstadt zien, winkelen op de Königsallee, in München het BMW Museum bezoeken en een biertje drinken in één van de biergartens: je maakt van je reis naar Oostenrijk een vakantie op zich.

Meer steden bezoeken

Eenmaal in Oostenrijk aangekomen, of het nu wandelen, wintersport of een bezoek aan een van de vele mooie steden wordt, ben je helemaal uitgerust. Geen gehaast op de luchthaven en geen gedoe met bagage. De trein werkt een stuk simpeler en rustgevender. Noem het slow travelling. En je hoeft je auto nergens kwijt, want die staat lekker nog thuis. Je hebt nu alle tijd om romantisch te dineren in Wenen, de Tiroler-cultuur op te snuiven in Innsbruck of te dwalen door de middeleeuwse straatjes van Graz. Een combinatie van enkele steden is natuurlijk ook een verleidelijke optie - de afstanden zijn niet onoverkomelijk en de namen spreken tot de verbeelding. Misschien wordt je wel zo verliefd dat je je direct blijvend wil vestigen!