Skip to main content

Wat je moet regelen als je naar Oostenrijk gaat

Een reis naar Oostenrijk is altijd leuk, maar het voorbereiden kan ook zorgen voor een hoop stress. Om je volgende reis zo zorgeloos mogelijk te maken, zijn hier 4 stappen die ervoor zorgen dat je met een gerust hart kan vertrekken!

Controleer je reisdocumenten

Wanneer je op reis gaat, moet je altijd de nodige reisdocumenten bij je hebben. Controleer de geldigheid van je ID-kaart of paspoort een paar maanden voor je reis, zodat je eventueel nog tijd hebt om nieuwe documenten aan te vragen bij de gemeente. Als je naar Oostenrijk gaat zul je geen visum nodig hebben, maar het kan zijn dat je vergunningen en toestemming nodig hebt om bepaalde bergen te mogen beklimmen. Kijk eens op de website van de ANWB voor bergroutes in Oostenrijk en een aantal tips. Maak tenslotte ook kopieën van belangrijke documenten, zoals je paspoort, reisverzekering en reisschema.

Sluit een reisverzekering af

Je hoopt natuurlijk dat je het niet nodig zult hebben, maar met een reisverzekering ben je verzekerd in onvoorziene omstandigheden. Verdiep je in welke verzekering het best bij je past, zodat je zeker weet dat je goed gedekt bent. Wanneer je op zoek bent naar een verzekeringsmaatschappij, zijn er verschillende dekkingen die je kunt kiezen. Ook kun je kiezen of je voor een paar dagen of voor een heel jaar verzekerd wilt zijn. Het is belangrijk om de polisvoorwaarden van al je dekkingen te lezen. Zo geldt vaak dat je geen medische kosten vergoed krijgt wanneer je al voor vertrek gezondheidsklachten had. Ook worden niet alle extreme sporten gedekt. Klik hier om de premie van een kortlopende reisverzekering te berekenen.

Boek accommodatie en vervoer

Het geeft een gerust gevoel wanneer je zeker weet dat je vanaf het vliegveld veilig naar het hotel gebracht wordt en dat je aan het eind van je reis weer veilig naar huis kunt. Het vooraf boeken van vervoer en accommodatie zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit. Daarnaast heb je kans op goedkopere vluchten of nog net die hotelkamer met een prachtig uitzicht op de bergen.

Deel je reis

Het is altijd een goed idee om de details van je reis te delen met vrienden en familie. Het delen van je hotel en hoe ze je kunnen bereiken zal jullie beiden een veilig gevoel geven. Wil je ze op de hoogte houden terwijl je herinneringen aan het maken bent in Oostenrijk? Dan kan je met behulp van een zogenoemde ‘travel tracker app’ je locatie bijhouden, en foto’s en verhalen delen met iedereen thuis.