Benodigdheden wandelen met kinderen

Wat heeft u nodig als u gaat wandelen met kinderen?

 • Bezuinig niet op wandelschoenen. Ongeschikte schoenen zijn niet alleen gevaarlijk maar bederven ook het wandelplezier van uw kind. Voor kinderen zijn dure merkschoenen niet noodzakelijk, wel moeten de schoenen een goed profiel hebben en voldoende steun bieden. Onze kinderen lopen bij mooi weer vaak op de bekende TEVA sandalen. Het is ook zeker aan te raden om de schoenen thuis in te lopen.
   
 • Regenkleding behoort ook tot de standaard uitrusting en is net zo belangrijk als goede schoenen. Het weer in de bergen kan gauw omslaan, neem dus ook altijd warme kleding mee.
   
 • Voldoende eten en drinken meenemen is enorm belangrijk. Vooral water is van levensbelang, want kinderen hebben relatief meer vocht nodig dan volwassenen.
   
 • Geef uw kinderen een eigen rugzakje met daarin bijvoorbeeld een waterfles, knuffeltje, en een snoepje of koekje. Ze voelen zich heel groot als ze net als papa en mama hun eigen spullen mogen dragen. De rugzak mag alleen niet meer wegen dan 10% van het lichaamsgewicht van uw kind.
   
 • Afhankelijk van de leeftijd van uw kind(eren) heeft u wellicht een draagzak of draagdoek nodig (tot ongeveer 9 maanden) of een rugdrager (tot een jaar of drie). In de bergen zijn de meeste wandelingen niet geschikt voor een wandelwagen of bolderkar.
   
 • Het kan echter best vermoeiend zijn om met een rugdrager te wandelen. Koop ruim voor de wandelvakantie een rugdrager zodat u thuis alvast kunt wennen aan het wandelen met het extra gewicht van uw kind op uw rug. Als het mogelijk is, is het ook slim om eerst een rugdrager te lenen van vrienden of familie. Zo komt u erachter welk type rugdrager u en uw kind het prettigst vinden.
   
 • In de bergen moet je extra voorzichtig zijn met de zon, want de zon heeft hier aanzienlijk meer kracht, zeker als je boven de sneeuwgrens komt. Smeer uw kinderen daarom altijd goed in met een hoge factor zonnebrandcrème en koop ook goede zonnebrillen.
Volg ons: