Wandelen met kinderen in Oostenrijk

Wandelen met kinderen in Oostenrijk

Voor kinderen is het niet zo belangrijk om het hoogste punt van een berg te bereiken of om door te wandelen tot een bepaalde berghut. Zij zijn voortdurend op zoek naar spannende avonturen en dingen die hun tomeloze fantasie prikkelen. Het optillen van steentjes om te kijken welke insecten eronder leven, stuwdammen bouwen in de vele beekjes die u onderweg zult tegenkomen of het volgen van een vlinder die van bloem naar bloem vliegt. Een nieuwsgierig kind legt de wandeling vaak wel twee keer af, doordat ze heen en weer rennen om alle interessante dingen te bekijken.

Als u uw kinderen hier tijdens de wandeling voldoende de tijd voor geeft, kunnen zij al op jonge leeftijd aardige afstanden afleggen. Hoeveel km zij aan kunnen is afhankelijk van de zwaarte van de wandeling, de leeftijd van het kind, de algehele conditie van het kind en zijn/haar motivatie. Zo wandelde onze jongste dochter, toen zij nog geen twee jaar oud was, al met gemak dezelfde dagtochten waar haar grote zussen best moeite mee hadden. Van de rugdrager wilde ze al niets meer weten.

Hoog in de bergen liggen vaak de mooiste paden en kunt u genieten van de meest spectaculaire uitzichten. Hier zijn de paden vaak smaller en spannender voor kinderen.Helemaal vanuit het dal omhooglopen naar het beginpunt van deze mooie wandelroutes is echter vaak zwaar en saai voor kinderen. Daarom kunt u er ook voor kiezen om met een kabelbaan het eerste hoogteverschil te overbruggen.

Volg ons: