Skip to main content

Daleinde Krimmler Achental

Beschrijving wandeling

Het Krimmler Achental is het langste en hoogstgelegen dal in de Venediger-groep. De Krimmler Ache stort zich in 3 niveaus 380 meter naar beneden richting Krimml. U loopt eerst de watervalweg naar de bovenste waterval.

Boven de watervallen treft u een prachtig Alpenlandschap aan. De berghellingen zijn bedekt met Zwitserse dennen. Het achterste deel van het Achental vertoont een uitgebreid morenelandschap en eindigt bij de Krimml gletsjer, die de bron van de Krimmler Ache is. De Krimmler Kees is met ongeveer 4,9 km² de op één na grootste in de deelstaat Salzburg.

Het eindpunt van de wandeling is het Krimmler Tauernhaus. Dit werd al voor het eerst beschreven in 1389. Het bood onderdak en voedsel aan vrachtvervoerders en reizigers. Het was een "openbare" rustplaats en de gebruikers ervan moesten de paden onderhouden en hulp verlenen aan gewonde of verdwaalde reizigers.

Impressie Krimmler Achental

Kenmerken wandeling

  • Uitgangspunt: Krimml, parkeerplaats bij de watervallen (1.076 m)
  • Toegangsweg: Door het Salzachtal naar de gemeente Krimml of vanuit het Zillertal via de Gerlospaβ rechtsaf
  • Looptijd: Vanaf Krimml op de watervalweg naar de bovenste waterval 1 ¼ uur, via de Krimml gletsjer naar het Krimmler Tauernhaus nog 3,5 uur
  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Aanbevolen wandelkaarten Salzburg