Skip to main content

Felbertal - Hintersee

Beschrijving wandeling

Schilderachtig ingebed tussen steile rotswanden ligt de Hintersee op 1.313 m hoogte. Het bergmeer is in 1495 ontstaan ​​na een enorme instorting. Met een lengte van ongeveer 550 m en een diepte van 10 m is de Hintersee het grootste meer van Mittersill. Het water is zo helder dat je de bodem kunt zien.

De omgeving van het meer biedt een prachtig uitzicht op de Schleierwasserfall met een valhoogte van 80 meter. Ten zuiden van de Hintersee ligt de Tauernkogel (2989 m), een beroemde uitkijkberg. Een bezoek aan de Schössendklamm naast de Hintersee is ook de moeite waard.

De Hintersee en zijn prachtige omgeving met bossen, alpenweiden en rotsachtige hellingen is in 1933 tot natuurmonument verklaard door de regering van Salzburg.

De wandeling loopt tussen de bergen van de Malingeralm richting de Hintersee. De route staat duidelijk aangegeven en neemt je via bergweides mee naar het meer. 

Impressie Hintersee - Felbertal

Kenmerken wandeling

  • Uitgangspunt: Parkeerplaats Hintersee
  • Toegangsweg: Vanaf Mittersill op de Felbertauernstraβe richting het zuiden tot het terrein van het bedrijf Wolfram, afrit van de weg rechts naar de Hintersee
  • Looptijd: 3 uur heen en terug

  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Aanbevolen wandelkaarten Salzburg