Skip to main content

Gletsjerweg Obersulzbachweg

Beschrijving wandeling

In de buurt van de Obersulzbachhütte (1742 m) begint de Gletscherlehrweg en deze loopt naar het huidige einde van de Obersulzbach Kees. Dit natuurpad loopt door het indrukwekkende gebied voor de gletsjer en laat een groot deel van de Obersulzbachgletsjer zien. Tevens biedt de wandeling een kijkje op de ontwikkeling van de gletsjer vanaf de ijstijd tot nu.

Het glorieuze uitzicht vanaf het gletsjerpad naar de westflank van de Grossvenediger tot aan de westelijke Kitzbüheler Alpen maken deze wandeling echt de moeite waard. De 20 gemarkeerde punten op het gletsjerpad worden beschreven in het bijbehorende boekje "Gletscherweg Obersulzbachtal".

Impressie eerste gedeelte van de wandeling naar de Berndlalm

Kenmerken wandeling

  • Uitgangspunt: Parkeerplaats Hopffeldboden
  • Toegangsweg: Vanaf de gemeente Neukirchen ca 1,5 km richting het westen naar de afrit Sulzbachtäler, over de Salzach naar het Obersulzbachtal tot de parkeerplaats Hopffeldboden.
  • Looptijd: Vanaf Hopffeldboden dalinwaarts op de rijweg voorbij de restaurants Berndlalm en Postalm naar de Obersulzbachhütte (1.742 m): ca. 3 uur (u kunt i.p.v. te wandelen ook gebruik maken van een taxi-pendeldienst). Hier begint het natuurpad dat een looptijd van 2 tot 3 uur in beslag neemt.
  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Aanbevolen wandelkaarten Salzburg