Skip to main content

Kötschachtal - Bad Gastein

Beschrijving wandeling

Een wandeling door het Kötschachtal in de omgeving van Bad Gastein is zeker de moeite waard. Je hebt fantastische uitzichten over de bruisende Kötschachbach en aan het einde van het dal maakt de Hintere Prossau indruk met geweldige watervallen die neerstorten uit de Tischlerkar en zijn gletsjer.

Een brede, matig steile bosweg voert door het Kötschachtal naar het Alpengasthof Prossau (1278 m). Als u van een prachtig uitzicht houdt, houdt u kort na hotel Grüner Baum links aan en loopt u over de Luis-Trenker-weg omhoog. Bij het prachtige, uit hout gesneden kruis vindt u de Kötschachtaler Chronik. Een groot boek met metalen zijden waarin de namen staan gegraveerd van allen die zijn gestorven in het Gastein-gebergte.

In een boog keert u terug naar het hoofdpad. U loopt langs een herdenkingsteken van een lawine ramp uit 1951. Vervolgens langs de Himmelwand-hut door het schaduwrijke bos naast de Kötschacher Ache. Bij Alpengasthof Prossau is het de moeite waard om verder te wandelen op het bospad net ten zuiden van de Hintere Prossau, een indrukwekkend bekken met steile wanden en watervallen.

Als u niet lopend dezelfde route terug wilt gaan kunt u de wandelbus of paardenkoets nemen.

Kötschachtal

Impressie Kötschachtal

Kenmerken wandeling

  • Uitgangspunt: Parkeerplaats bij het hotel Grüner Baum (1.100 m)
  • Toegangsweg: Vanaf Bad Gastein naar het hotel Grüner Baum
  • Looptijd: Vanaf het uitgangspunt naar het restaurant Prossau (1.279 m) ca. 2 uur en nog eens 1 uur tot aan het daleinde.
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Lengte: 11 km
  • Hoogteverschil: 220 hm

Aanbevolen wandelkaarten Salzburg