Skip to main content

Rauris - Tauerngold rondwandeling

Beschrijving wandeling

Vanaf het Naturfreundehaus-Neubau loopt een rondwandeling door een cultuurhistorisch buitengewoon interessant gebied. Langs de weg zijn ingangen naar oude mijngangen en deels vervallen mijnwerkershuizen zichtbaar. Tijdens de bloeitijd van de goudmijnen in de 16e eeuw hebben hier ca. 2.000 mijnwerkers naar het edelmetaal gegraven. Zeven stations bieden interessante informatie over de mijnbouwtechnologie, de vorming van goud- en zilverertsen en de rotsen van het Sonnblick-gebied.

De route gaat bijna uitsluitend over smalle maar goed begaanbare bergpaadjes. Het bevat ook geen steile afgronden of enge stukken, maar de vele hoogtemeters maken het wel een zware wandeltocht. Met goede wandelschoenen en wat uithoudingsvermogen is dit een geweldig mooie tocht naar de rand van de gletsjers en een oud goudgravers dorp aan de rand van ijs en sneeuw.

Rauris - Tauerngold rondwandeling

Impressie Rauris - Tauerngold rondwandeling

Kenmerken wandeling

  • Uitgangspunt: Kolm Saigurn, parkeerplaats Lenzanger
  • Toegangsweg: Vanaf de gemeente Rauris in het Nationaal Park Hohe Tauern 17 km dalinwaarts naar de parkeerplaats Lenzanger (tolweg vanaf Bodenhaus)
  • Looptijd: Vanaf Kolm Saigurn via de Alpinstieg (markering nr. 122) naar Naturfreundehaus-Neubau (2.175 m ): ca. 1 uur, hier begint de Tauerngold rondwandeling, de looptijd hiervan bedraagt 1 tot 1,5 uur.
  • Moeilijkheidsgraad: pittig
  • Lengte: 2,7 km
  • Hoogteverschil: 597 hm

Aanbevolen wandelkaarten Salzburg