• Home
  • Tips
  • Musea en informatie

Musea en informatie

Keltendorp Uttendorf

keltendorfNaast de Romeinen hebben ook de Kelten hun sporen achtergelaten in National Park Hohe Tauern. Uttendorf is een authentiek Keltisch dorpje waar je van alles kunt leren over hun gebruiken, rituelen en mythologie. Deze Keltische nederzetting werd op toevallige wijze ontdekt bij de bouw van een nieuw waterleidingsysteem in 1962.

Het keltendorp stamt uit het vroege Bronzen Tijdperk (circa 1.800 v.Chr.) Er zijn twee oorspronkelijke gebouwen blootgelegd en gereconstrueerd. In Uttendorf vindt u naast het prehistorische dorp ook een tentoonstelling van alle archeologische vondsten die er gedaan zijn.

Mineralenmuseum

mineralienmuseum2In het mineralenmuseum van mineralenzoeker Kurt Nowak in Wald vindt u, naast een unieke verzameling van vondsten van mineralen uit het nationaal park Hohe Tauern, ook mineralen uit de aangrenzende dalen en gebieden. Een bezoek aan dit museum is zelfs voor leken een unieke ervaring in de wereld van de mineralen.

Felberturmmuseum

Dit museum in Mittersill bestaat uit verschillende onderdelen, te weten:

felberturmmuseum2De Felberturm (Felbertoren)

Dit is het hoofdgebouw van het museum en het dateert uit de 12e eeuw. De toren was vroeger het woonverblijf van de landheren van Velm. Later, rond 1470, werd het de zetel van pachtheren totdat het in de 19e eeuw uiteindelijk verviel tot een ruïne. In 1963 werd de toren opnieuw opgebouwd zodat het in 1969 dienst kon gaan doen als hoofdverblijf van het Felberturmmuseum.

In de Felberturm treft u op drie verdiepingen talrijke exposities aan, zoals een omvangrijke mineralencollectie, een unieke verzameling van religieuze kunst en een tentoonstelling met allerlei vreemdsoortige ski's. Uiteraard vindt u er ook informatie over de natuur in het Hohe Tauern gebied en oude foto's van het plaatsje Mittersill.

Lees meer

Heimatmuseum Bramberg

museum brambergHet Heimatmuseum in Bramberg is gevestigd in een gerestaureerde Pinzgauer boerderij uit de 14de eeuw. Het is een klein en knus museum maar de collectie is zeker de moeite waard. Het Heimatmuseum herbergt de grootste mineralencollectie van Salzburg. Er zijn meer dan 520 vitrines te bewonderen met een grote verscheidenheid aan mineralen uit het National Park Hohe Tauern, waaronder kwarts, bergkristal en smaragd.

Volg ons: